1950'lerde Kadınların Hiç Diyet ve Egzersiz Yapmadan Nasıl Zayıf Kaldıklarını Biliyor Muydunuz?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Medya Hatun Tanış

Şu anda olduğu gibi 1950’lerde yaşayan kadınlarda zayıflama ve ince bir vücutları olması konusunu önemsiyorlardı.1950’lerdeki kadınlar şimdiki kadınlardan daha zayıf ve hepimizin aklındaki ideal figüre sahiptiler üstelik diyet ve egzersizde yapmıyorlardı. Peki ya şimdiki kadınlardan farklı zayıf olmayı kolaylaştıran ne yapıyorlardı? Gelin birlikte bakalım.

Bunlardan ilki, kullanılan çamaşır makinesidir. 1950’lerde kullanılan çamaşır makinesi şimdikilere hiç benzemiyordu. Çünkü kadınların kendileri çamaşır makinesi görevi görüyordu..

Bir çamaşır yıkamak için Anneannelerimiz önce suyu çekmesi ve ateşini yaktığı odun sobası üzerinde ısıtması gerekiyordu. Daha sonra bu sıcak suyla elde tek tek çamaşır yıkama tahtasıyla, çamaşırların yıkanması gerekiyordu. Şimdi bir şeyi ısıtmak istediğimizde, ocağına yerleştirmemiz yeterli.

O zamanlarda bu tarz işler çok zaman alırdı. Temizlik için, bulaşık makinesi kullanılmaz; tencere ve bulaşıklar elde yıkanırdı.

Şimdilerde olduğu gibi basit, hemen yapılabilir hazır gıdalar da mevcut değildi. Bu yüzden doğal pişirme şekline güvenirlerdi. Pastalar sıklıkla elde yapılırdı.

Çoğu şey çok daha ağırdı. Kıyafetler inanılmaz derecede ağırdı. Paltolar yünden yapılmıştı. Vakum giysiler, sıkı ve etrafından çekilmişti. Yağmur montları Gortex (Su geçirmez) değil; işlem görmüş veya balmumu kıyafetler alıyorlardı.

Bunları bilince, çoğu kadının neden 1950’lerde daha zayıf olduğunu anlamak zor olmuyor. Onların vücudunu kıskanmamıza rağmen, şu anda karşılayabileceğimiz şeyler için minnettar olmamız gerekiyor.

Kaynak: bilgecafe.com

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak