MUHABBET KUŞLARI NEDEN TİTRER? 

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Neredeyse bir çok evin vazgeçilmez hayvanlarının başında, muhabbet kuşları gelmektedir.
Muhabbet kuşu besleyen aileler, kuşlarıyla ilgili farklılıklar gördüklerinde, onların her hangi bir rahatsızlığı mı var diye, merak ederler.
 

Peki bir muhabbet kuşu neden titrer? 
 

İşte bir kaç tane ipucu!

Muhabbet kuşunuz stresten titreyebilir .

Yeni bir eve yerleşiyorsa, titreme doğal ve geçici bir davranış olabilir. ...

Örneğin, televizyonda her yüksek sesli müzik çaldığında veya köpeğiniz havlamaya başladığında muhabbet kuşunuz titriyorsa, bu hareketlerini kuşun ürkmesine veya korkmasına bağlayabilirsiniz

Temizleme
Muhabbet kuşları, özellikle tüylerini temizledikten sonra tüylerini karıştırmayı da içeren normal bakım rutinlerinin bir parçası olarak genellikle titriyor gibi görünür. Muhabbet kuşunuza kuş banyosu yaparsanız, kuşunuz kuruduğunda ve tüylerini kabartırken bu davranışın sergilendiğini görebilirsiniz. Bir titreme, soğutma banyosuyla ilişkili geçici bir titreme de olabilir. Muhabbet kuşunuz aşırı tüylenme gösteriyorsa veya tüylerini veya ayaklarını koparmaya başlarsa, bu stresli bir davranışın işareti olduğundan bir veteriner görmelidir.

Uçuş Öncesi
Bazı muhabbet kuşları uçmaya hazırlanırken çok hareketli olurlar. Bu özellikle uçma yeteneklerinden emin olmayan kanatları kırpılmış muhabbet kuşlarında belirgindir. Titreyen davranışın yanı sıra, muhabbet kuşunuzun levrek üzerinde ayaklarını değiştirdiğini ve havalanmak için hızlanırken ileri ve geri sallandığını görebilirsiniz.

Hastalık
Hasta olan muhabbet kuşları solgun ve uyuşuk görünebilir. Tünekte titreyebilir veya kararsız hale gelebilir ve kafesin dibine oturabilirler. Bu tür davranışlar, özellikle iştahsızlık ve huysuz veya akan gözler, cere veya gaga ile birlikte olduğunda, bir veteriner tarafından değerlendirilmelidir. Durmayacak herhangi bir kasılma veya titreme yaşayan bir muhabbet kuşunun en kısa zamanda kalifiye bir tıp uzmanına ihtiyacı vardır. Dr. Ross Perry'nin BudgieHealth web sitesine göre, bir muhabbet kuşu bu tür belirtiler göstermeye başladığında, muhtemelen acil bakıma ihtiyaç duyan çeşitli tıbbi sorunları vardır.

Kaynak : https://www.kusyuvam.com

Kaynak2:  https://kusyuvam.com/muhabbet-kusu-kanat-titremesi-nedenleri/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak