Köpekler Adet Olur mu?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bir köpek almadan önce, sorumlu bir köpek sahibi olmaya hazır olmanız önemlidir. Uygun boyutta bir köpek sandığı almaktan, köpek veteriner ziyaretleri ayarlamaya kadar, yapılacak çok şey var. Ve eğer bir dişi köpeğiniz varsa, buna köpeğinizin "dönemlerine" hazırlanmak da dahildir - ya da daha doğrusu kızgınlık döngüleri. Köpekler, insan dişilerin yaptığı gibi adet görmez.

Köpeklerin kızgınlık dönemine girdiği zaman, ne sıklıkta ve fiziksel belirtileri yönetmenize yardımcı olacak ürünler de dahil olmak üzere, kızgınlık döngüsü sırasında köpeğinize nasıl bakacağınız hakkında bilmeniz gereken her şey burada .

Köpekler Ne Zaman 'Dönemlerini' Alırlar ve Ne Sıklıkta?
Dişi köpekler genellikle yaklaşık altı aylıkken cinsel olgunluğa erişirler ve o zaman ilk “ısı” veya kızgınlık döngüleri olur. Bu aşamada östrojen seviyelerinde bir artış olur, ardından keskin bir düşüş olur ve ardından yumurtalıkları yumurta bırakır. Kızgınlık döngüleri tipik olarak üç hafta sürer, ancak iki ile dört arasında değişebilir.

Altı ay, bir köpeğin ilk kızgınlığının ortalama yaşı olmakla birlikte, köpekler arasında değişebilir. Bazı köpekler dört ayda kızgınlığa girebilir, ancak daha büyük köpekler ilk kızgınlıklarından iki yıl önce olabilir. Onu doğurmak için köpeğinizin üçüncü sıcağına kadar beklemek en iyi uygulama olarak kabul edilir. Bununla birlikte, veterineriniz genetik testler yapabilir ve köpeğinizin ne zaman hazır olduğunu size söyleyebilir.

Köpekler tipik olarak ortalama olarak her altı ayda bir kızgınlığa girer, ancak bu özellikle başlangıçta değişir. Bazı köpeklerin düzenli bir döngü geliştirmesi yaklaşık 18 ila 24 ay sürebilir. Küçük köpekler genellikle daha sık - yılda üç ila dört kez - kızgınlığa girer. Büyük Danimarkalılar ve St. Bernard gibi büyük ırklar yılda sadece bir kez kızgınlığa girebilir.

Köpeklerin döngüleri devam edecek, ancak yaşlandıkça kızgınlık arasındaki süre artacaktır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak