Kedim Beni Seviyor mu?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Kedi dostlarımızın şefkatli yaratıklar olmadığı yaygın bir yanılgıdır. Evet, bir kedinin sevgisini kazanmanın her zaman kolay olmadığı doğrudur, ancak bir kedi size güven ve hayranlık göstermeye başladığında, genellikle bundan daha iyi bir başarı duygusu olamaz.

Tüylü meslektaşları olan köpekler, yalama, kuyruk sallama, sürekli ve bazen zorba ilgi ve bariz "gel benimle oyna" vücut diliyle aşklarına çok daha açıktırlar.

Kediler sevgilerini gösterme konusunda çok daha ustadırlar ancak bu, kedilerle insanlar arasındaki ortak bağın köpeklerle olandan daha az olduğu anlamına gelmez. Bu sadece, güven inşa etmek amacıyla kedinizin sevgi dilini ve sınırlarını anlamak için daha çok çalışmanız gerektiği anlamına gelir.

Kedinizin Sizi Sevdiğinin 12 İşareti

Bir kedinin sevgisini nasıl gösterdiğini anlamada beden dili çok önemlidir. İşte kedinizin sizi sevdiğine dair bazı genel işaretler:

1. Yavaş Yanıp Sönüyor

Gözlerin ruhun penceresi olduğu söylenir. Bazı hayvan türleriyle göz temasından kaçınılmalıdır çünkü bu durum saldırganlık olarak yorumlanabilir.

Öte yandan kediler, hayranlıklarını göstermek için insanlarıyla göz teması kurarlar ve genellikle yalnızca güvendikleri ve sevdikleri kişilerin gözlerine doğrudan bakarlar.

Çoğunlukla göz kapaklarını indirerek ve sabit, yavaş göz kırpışlarıyla göz teması kurarlar . Bu, bir öpücüğün kedi versiyonu olarak kabul edilir ve hatta kedilere sevginizi göstermek için yavaşça göz kırpmayı deneyebilirsiniz.

2. Kafa atma

Kediniz sevgisini göstermek için başını size çarpabilir veya yanaklarını size sürtebilir. Bu, yavru kediyken diğer yavru kedilere ve annelerine kafa atılmasıyla oluşan sosyal bir davranıştır .

Çoğu zaman sizi kendilerinden biri olarak kabul etmek için sizi kokularıyla işaretleme girişimidir. Kedilerin birbirine bağlanmasına yardımcı olur ve insanlarına sevgi göstermeleri için sunulur.

3. Bakım

Kediler sevgi gösterisi olarak birbirlerini tımar ederler ve güven oluştuğunda bu davranış insanlara da yayılır. Kediler genellikle insanlarını yalar ya da onların kendilerini fırçalamalarına izin verir.

Yalama, kedi arkadaşlarına yaptıkları tımar işlemine benzer ve birbirlerini işaretlemelerine olanak tanır. Bakım kedi ve insan arasında bir bağ kurar. Hızlı kuyruk hışırtısını izlediğinizden ve herhangi bir hırıltı veya tıslama olup olmadığına dikkat ettiğinizden emin olun, çünkü özellikle fırçalama sırasında yapılan bakım, güçlüyse veya çok uzun sürerse aşırı uyarıcı olabilir.

4. Yoğurma

Kediler genellikle ön patileriyle yoğururlar. Bu, yavru kedi döneminde başlayan ve anneyi emzirmeyle ilişkilendirilen bir davranıştır. Emzirme bittikten sonra yoğurmanın beyne rahatlık ve belki de endorfin getirdiğine inanılıyor.

Yoğuran rahat kediler memnuniyet gösteriyor. Onları hafifçe okşadığınızda veya okşadığınızda sıklıkla yoğrulurlar. Bazen kediler daha yumuşak bir uyku noktası oluşturmak için yoğurulurlar ki bu da doğuştan gelen bir davranış olarak kabul edilir.

5. Göbeklerini Göstermek

Bu genellikle bir kedi için nihai güven işareti olarak kabul edilir. Kediler ancak en rahat durumdayken sırt üstü yatar ve karınlarını gösterirler.

Ancak bu, kedinizi evcilleştirmeniz veya karnını ovmanız için bir davet değil! Sadece vücutlarının en savunmasız kısımlarından birini ortaya çıkaracak kadar rahat ve güvende hissettiklerini iletiyorlar. Göbeğinizi ovmak için içeri girerseniz dikkatli olun, çünkü kediniz bir ısırık veya tırmalama ile misilleme yapabilir.

6. Miyavlama

Kediler , onlarla yavaş ve yumuşak bir şekilde konuştuğumuzda ve kendilerini rahat hissettiklerinde sıklıkla bize kısa, sessiz miyavlar verirler . Miyavlamalar uzar ve uzarsa ya da tıslamaya dönüşürse, bu kedinizin yeterince etkileşime girdiğinin bir işaretidir.

7. Mırıldamak

Kediler, yakınınızda dinlenirken veya siz onları okşarken memnuniyetlerini göstermek için sıklıkla mırıldanırlar . Ayrıca gergin olduklarında mırlayabilirler, ancak bu genellikle kulaklarını geriye yatırmak, başlarını eğmek, hızlı kuyruk hışırtısı veya saklanmak gibi farklı vücut dilleriyle eşleştirilir.

8. Sizi Kapıda Karşılamak

Kediniz sizi kapıda karşıladığında sizi özlediğini göstermeye çalışıyor. Bunu genellikle bacaklarınızın arasında yürümek ve kuyruklarını bacaklarınızın etrafında kıvırmak takip eder. Bazen buna miyavlama ve kedinizin kuyruğunu hızla sallayacağı "çıngıraklı kuyruk" davranışı da eşlik eder.

Bu, kedinizin sizi evinizde karşılama şeklidir. Ayrıca size yemeye hazır oldukları, tatlı suya ihtiyaçları olduğu veya çöp kutularının temizlenmesi gerektiği gibi daha önemli bir şey de söylüyor olabilirler, bu yüzden bunları kontrol ettiğinizden emin olun.

9. Seni Takip Ediyorum

Kediler genellikle sevdikleri ve güvendikleri kedileri evde, hatta kediniz açık hava kedisiyse dışarıda bile takip eder. Bu, ön kapınızdaki selamlaşmaya benzer; arkanızdan takip ederler ve sizi her zaman göz önünde tutarlar. Ayrıca bacaklarınızın etrafında da örebilirler.

10. Kuyruk Dili

Kediler genellikle sahiplerine olan hayranlıklarını ifade etmek için kuyruklarını kullanırlar . Mutlu bir kedi genellikle kuyruğunu en üstte "C şeklinde" veya kanca olacak şekilde dik konumda tutar. Yanınızda yatarken kuyruklarını yavaşça ileri geri sallayabilir ve size dokunmasına izin verebilirler. Hatta bazen sizi gördüklerine çok sevindiklerinde yürürken kuyruklarını bile şıngırdatırlar.

11. Size Hediyeler Getirmek

Kediler özünde avcıdır. Dışarı çıkmasına izin verilen bir kedi, kemirgenleri ve kuşları öldürerek ve kalıntıları insanlarına bir " hediye " olarak geri getirerek bu avlanma davranışını sürdürecektir.

Bu midenizi bulandırsa da, bu gerçekten bir sevgi ve gurur belirtisidir. Kediniz sevginiz için sizi ödüllendirmek istiyor. Ev kedileri, canlı oyun avlama seçeneklerine sahip olmadıkları için bunu genellikle oyuncaklarla veya nesnelerle yaparlar.

12. Yakınınızda Uyumak

Üzerinizde ya da yakınınızda uyumayı seçen bir kedi, size olan sevgisini ve güvenini gösteriyor demektir. Sevişmek için ulaşamayacakları bir yerde uzanmayı seçseler bile, bu kendilerini güvende hissettikleri ve sizin onları koruyacağınıza veya tehlike ortaya çıktığında sizi koruyacaklarına güvendikleri anlamına gelir.

Kediler sevgiyi birçok yönden gösterirler. Vücut dilleri, davranışları ve seslendirmeleri çoğu zaman bize onların güven ve hayranlık düzeyleri hakkında çok şey anlatır. Bu davranışları kabul etmek ve anlamak, kedinizle güçlü, sevgi dolu bir bağ kurmanıza yardımcı olabilir. Bir kedinin sevgisini kazanmak her zaman kolay değildir, ancak güven bir kez oluşturulduktan sonra daha iyi bir ilişki olamaz.

Kaynak:petmd.com

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak