Kedilerle Oynanacak Oyunlar

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Komik bir kedi videosu izleyen herkes, kediciklerin oynamayı sevdiğini bilir. Kedi oyunları aynalara vurmayı, köpeklerle boğuşmayı ve raflardan eşya düşürmeyi içerir . Kedilerin oynaklığını izlemek sadece komik değildir, aynı zamanda kediniz için zihinsel ve fiziksel faydalar sağlar.
Köpekler, top veya frizbi ile getirme oyunlarını sevmeleriyle ünlüdür . Ama bazı kediler de getirir! Tüylü bir fare veya top atın ve kedinizin onu geri getirip getirmediğine bakın. Ayrıca kedinizin koşması için ikramlar veya kuru mama parçaları da atabilirsiniz; sadece kedinizin herhangi bir şeyi geri getirmesini beklemeyin. Radosta, daha fazla egzersiz için bir kedi ağacının basamaklarını fırlatmayı öneriyor.
Saklambaç
Kediniz çağrıldığında geliyor mu? Eğer öyleyse, bir saklambaç oyunu düşünün. Saklıyorsun. O zaman kedinizin adını söyleyin. Tüylü dostunuz sizi bulduğunda, bulma davranışını pekiştirmek için bir ödül sunun. Kapalı kedinizi daha fazla hareket ettirmenin eğlenceli bir yolu .
Köpeklerin engellerin üzerinden atladığı, direklere girip çıktığı ve tünellerden geçtiği köpek çevikliği eğitimi , köpekler dünyasında iyi bilinen bir aktivitedir. Kediler de köpekler kadar çeviktir, öyleyse ne bekliyorsunuz?
Kedinize tünel yapmayı öğretmekle başlayın, diyor Radosta. Tünelin bir tarafına gidin, elinize bir ödül koyun ve kolunuzu tünele sokun. Kedinizi, ikramı tünelden takip etmesi için teşvik edin. Kediniz tünelde sorunsuz bir şekilde hızla ilerlerken, kedinizin söylediği anda bir kelime söyleyin. "Tünel" veya "geçiş" diyebilirsiniz ve sonunda kediniz, ipucu kelimesiyle yapmalarını istediğiniz eylemi tanıyacaktır .
Bu günlerde, kediniz tabletinizin üzerine oturup kuyruğunu sallamaktan daha fazlasını yapabilir. Kediler için tasarlanmış oyunlar, ekranda yüzen balıklar veya ekranda koşan fareler ile kedinizin ilgisini canlı tutar. Radosta, "Ofiste birkaç iPad'imiz var ve üzerlerinde indirilebilir kedi oyunları var. Kedicikler buna bayılıyor. Bazı kediler ona saldırıyor, diğerleri üzerine atlıyor,"

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak