Kedilerin Temizliğini Nasıl Yapmalıyız? 

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Kedinizin kürkü yumuşak ve okşamak ve sarılmak için mükemmel olabilir, ancak cilt ve tüy durumunun pek çok önemli sağlık bilgisini ortaya çıkarabileceğini bilmiyor olabilirsiniz. Bir kedinin derisinin ve kürkünün pratik amacı, virüs ve bakteri gibi potansiyel olarak zararlı elementlerin girmesini engellerken, su ve ısı gibi önemli elementlerin vücutlarından çıkmasına yardımcı olmaktır. Bir kedinin kürkü, aynı zamanda, sağlıklarının genel bir göstergesi olurken, elementlerden mükemmel bir yalıtım sağlar. Hastalıklar, diyet, tımar ve değişen mevsimler gibi çevresel faktörlerin tümü bir kedinin derisini ve kürkünü etkileyebilir. Bir evcil hayvan ebeveyni olarak, kedinize ihtiyaç duydukları protein, yağ, vitamin ve minerallerle dolu besleyici bir diyet sağlayarak sağlığı destekleyebilir ve kedinizin parlak bir tüy göstermesine yardımcı olabilirsiniz .

Genel olarak, sağlıklı bir kedinin parlak, pürüzsüz bir tüyü ve temiz, pul, çarpma ve yağ içermeyen bir derisi vardır. Kedinizin kürkü ve derisi, genel sağlığı açısından çok önemli bir rol oynadığından, veterinerin dikkat etmesi gereken altta yatan bir sorunu gösterebilecek değişikliklerin farkında olmanız önemlidir.

Kedinizin derisi ve tüyleriyle ilgili sorunları belirleme
Kedinizin kürkü ve cildindeki değişiklikler söz konusu olduğunda nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyorsanız, küçük bir sorun daha büyük bir şeye dönüşmeden önce veteriner yardımı alma olasılığınız daha yüksek olabilir.

Kedinizin tüyleri dökülüyor: Arkadan kuyruğunun yakınında tüy dökülmesi pire belirtisi olabilir . Kedinizdeki pireleri tespit etmek için, bu haşereleri dişlerinde yakalayıp yakalamak için tasarlanmış metal bir pire tarağı kullanarak deri ve tüylerinin görsel incelemesini birleştirin. Veteriner hekiminiz, mevcut bir istila ile savaşmak için en iyi ürünler hakkında size tavsiyelerde bulunabilir ve gelecekteki istilaları önlemeye yardımcı olmak için düzenli bir tedavi stratejisi geliştirebilir. Kediniz aşırı derecede çekiştirdiği veya yaladığı için tüylerini kaybediyor gibi görünüyorsa, bu daha ciddi bir sorunun işareti olabilir ve hemen veterinerinize danışmalısınız.
Kediniz aşırı tüy döküyor: Kedinizin cinsi, tüylerinin kısa, orta veya uzun tüylü olup olmadığını ve ne sıklıkla tüy döktüğünü belirler. Çoğu kedi için mevsimsel tüy dökülmesi normaldir, ancak aşırı tüy dökülmesi stres veya hastalık belirtisi olabilir. Kediniz normalden daha fazla tüy döküyorsa veya evin etrafında kümeler görüyorsanız veya tımar sırasında dışarı çıkıyorsa, sonraki adımlar için veterinerinize danışın.
Kedinizin kürkü matlaşıyor: Kediler kişisel hijyen konusunda yetenekli olsalar da, çoğu ırk, evcil hayvan ebeveynlerinden veya bir profesyonelden ara sıra bazı bakım yardımına ihtiyaç duyar. Bu, özellikle kedinizin orta veya uzun kürkü varsa geçerlidir. Kürk, basınçtan (yatmaktan) ve sürtünmenin veya hareketin sürtünmeye neden olduğu alanlarda (örneğin bacaklarının arasında veya göğsünde) keçeleşebilir. Keçeleşmiş kürk, gerekli oksijenin ve nemin kedinizin cildine ulaşmasını engelleyebilir ve bu da kuru, pullu ve tahriş olmuş cilde yol açabilir. Paspaslar oldukça küçükse, bunları bir mat tarakla kendiniz çıkarabilirsiniz . Diğer bir seçenek de , kedi bakımı konusunda uzmanlaşmış profesyonel bir stilistten randevu almaktır.
Kedinizin tüysüz veya kırılgan bir tüyü var: Kedinizin kürkünü sağlıklı tutmak için uygun besinler çok önemlidir. Kedinizin beslenmesinde bazı besin maddeleri eksikse (protein, yağ, vitaminler ve mineraller gibi şeyler tüy sağlığı için özellikle önemlidir) tüyleri zarar görebilir. İyi dengelenmiş bir ticari kedi maması bu besinlerin doğru dengesini içermelidir, bu nedenle evcil hayvanınızın diyetiyle ilgili sorularınız varsa veterinerinizle iletişime geçin. Kırılgan bir ceket, altta yatan bir sorunun işareti de olabilir. Bu sorunlardan herhangi biri, sonraki adımları bulmak için veterinere bir gezi yapılmasını gerektirecektir.
Kedinizin derisi kuru: Kedinizin kürkünün ve derisinin zamanla değişeceğini ve yavru kedilerde kuru cildin yaygın olduğunu anlamak önemlidir. Bununla birlikte kuru cilt, yetersiz beslenme, gastrointestinal parazit enfeksiyonları veya uyuz gibi dış parazitler gibi bir sağlık sorununun da işareti olabilir. Kedinizin kuru cildi, reçetesiz satılan bir ürünle ( nemlendirici saç kremi gibi) kolayca düzeltilemiyorsa, o zaman veterinere gitmek altta yatan nedeni daraltmanıza yardımcı olabilir.
Kedinizin derisi yamalı, rengi atmış: Kediniz hastaysa, derisinin rengi değişebilir ve hatta kuru ve yamalı görünebilir. Kedinizin görünümünde bu özel değişikliği fark ederseniz, veterinerinize danışın.
Kedinizin derisi pul pul veya kabuklu: Pire gibi zararlılar, alerjiler ve çevresel hassasiyetler gibi pul pul veya kabuklu cilde neden olabilir. Pire fark ederseniz, reçetesiz bir tedaviyi deneyebilirsiniz , ancak alerjilerin söz konusu olabileceğini düşünüyorsanız , tavsiye ve belki de daha fazla test için veterinerinize danışın.
Kedinizin derisi kaşınıyor: Kaşıntının birkaç olası nedeni vardır. Pire ısırıkları kaşıntıya neden olabilir, ancak aynı zamanda cildi kurutabilir veya alerjiler veya çevresel faktörlere veya sığır eti, balık, tavuk, yumurta, mısır, buğday, soya ve süt gibi yiyeceklere karşı hassasiyetler olabilir. Kedinizin alerjik reaksiyon gösterdiğini düşünüyorsanız, veterinerinize danışın. Kuru ciltler için, bu tür tahrişi hafifletmek için formüle edilmiş bir takviye veya yulaf ezmesi şampuanı önerebilirler .

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak