Kediler Sahiplerini Neden Erken Saatte Uyandırır?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Özellikle kedi sahiplerinin ortak noktalarından biri, kendilerini sabah erken saatte rahatsız eden bir dostla yaşamak kalmalarıdır. Peki kediler neden sabahın köründe, sahiplerini uyandırma isteği duyarlar? Kediler neden sabah erkenden kalkıp sahiplerini uyandırıp rahatsız ederler?
Kedim neden sabah beni uyandırıyor?
Kediler bizi eğitmede ustadırlar. Bu durumda, kediniz muhtemelen sizi sabah erkenden uyandırıyor çünkü sizi daha önce bir kez uyandırdı ve siz onu ya beslediniz ya da ona ilgi gösterdiniz. Böylece o yiyeceği veya ilgiyi görmeye devam etmek için sizi uyandırmaya devam ediyorlar.

Kedimin beni uyandırmasını nasıl engelleyebilirim?
Kedinizin sizi uygunsuz zamanlarda uyandırmasını önlemek için, ona yapacak başka bir şey vermeniz gerekir; sizi uyandırmaktan daha ödüllendirici bir dikkat dağıtıcı şey. Sizin ve kediniz için uygun bir çözüm bulmadan önce birkaç farklı seçeneği denemeniz gerekebilir, örneğin:

Olumlu takviye eğitimi. Kedinizi gece yarısı sizi uyandırmaması için eğitmek bu listedeki en zor öğe olabilir, ancak kediniz daha önce eğitime iyi yanıt verdiyse tam bir gece uykusu için en iyi çözümünüz olabilir. Nasıl kullanıldığını öğrenolumlu pekiştirme eğitimiKedinizin sizi uyandırmasını önlemek için.

Otomatik besleyici. Kediniz sizi gerçekten aç olduğu için uyandırıyorsa, otomatik yemlik cankurtaran olabilir. Besleyiciyi, genellikle sizi uyandırdıkları zaman diliminde az miktarda yiyecek dağıtacak şekilde ayarlamanız yeterlidir. Zamanlama özelliğini birkaç günde bir birkaç dakika geciktirerek kedinizi uyumaya teşvik etmek için besleyiciyi kullanabilirsiniz. Sabahın erken saatlerinde tekrar yüksek sesle miyavlamaya başlarlarsa, yemliği son başarılı besleme zamanına ayarlayın ve süreyi tekrar yavaş yavaş uzatmayı deneyin.

Oyuncaklar ve bulmacalar. Oyuncaklar ve bulmacalar, kedinize, sizi uyandırmamaları için yorulmalarına yardımcı olacak zihinsel uyarılar sağlayabilir. Siz biraz uyurken onları meşgul etmek için oyuncağı veya bulmacayı geceleri dışarıda bırakabilirsiniz. Bu çözüm özellikle kediniz sıkıldığında işe yarar.

Yatmadan önce kedinizle oynayın. Son olarak, onu yormak için yatmadan önce kedinizle oynamayı deneyin. Düzgün yorgun kedilerin gece boyunca uyuma olasılıkları daha yüksektir, bu da çok ihtiyaç duyduğunuz uykuyu almanıza olanak tanır.

Eğer birKıdemli kediYukarıdaki önerileri uyguladıktan sonra miyavlamayı ve uğultularını bırakmıyorsa, veterinere gitmenin zamanı gelmiş olabilir. Kedinizin miyavlayıp sabahları sizi uyandırmasının tıbbi bir nedeni olabilir; aşırı aktif tiroid, yüksek tansiyon ve hatta şeker hastalığı gibi.

Biraz sabır ve eğitimle, çok ihtiyaç duyduğunuz uykuyu alabileceğinizi umuyoruz!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak