Kediler Neden Sırtlarını Kamburlaştırır?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!


Birincisi - ve bu sonbaharda birçok popüler resimde yaygın olarak görülüyor - korku saldırganınınki. Bu klasik Cadılar Bayramı pozunda, bir kedi tehlike ile karşılaştığında kendisini daha büyük göstermenin bir yolu olarak sırtını büker ve piloereksiyon gösterir (yani saçı dik durur). Bir kedi böyle göründüğünde, temelde "Senden korkuyorum ama yaklaşırsan kendimi savunmaya hazırım" diyor. Kedi ayrıca hırlama, tıslama, tükürme ve dişlerini gösterme gibi şeyler yaparak kendini savunmaya hazır olduğunu açıkça gösterebilir. Bu görüntüyü veren bir kediyle karşılaşırsanız, en iyi cevap yavaşça geri çekilip kediye boşluğunu vermektir.

Kediler ayrıca oyun oynarken sırtlarını eğebilirler. Bu daha oynak kediyi korku saldırgandan ayırmak için hırıltı, tıslama, tükürme ya da dişlerini göstermeyeceği gerçeğiyle ayırt edebilirsiniz. Bunun yerine, başka bir kediye , oyuncağa veya kedinin dostça bir ilişki içinde olduğu ve kendini rahat hissettiği bir kişiye yöneltilebilecek çeşitli zıplama ve zıplama davranışlarına girmesi muhtemeldir .


Son olarak, kediler bazen tıpkı biz insanların yaptığı gibi gerilme sürecinin bir parçası olarak sırtlarını büker - tek fark bizden çok daha esnektirler. Çok yaygın kedi pozisyonları arasında baş ve göğüs aşağı ve kuyruk yukarı-havada esneme, arka bacaklar geriye doğru gerilirken ağırlık esas olarak desteklenir. ön ayaklar gerilir ve arkaya doğru uzanan kemer gerilir.

Yani kedinizin kambur çıkartması  "Geri durun!" Anlamına gelebilir. "Gel benimle oyna?" veya "Tanrım, bu çok hoş!

Kaynak: http://www.vetstreet.com/our-pet-experts/why-does-my-cat-arch-her-back

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber