Kediler Neden Pirelenir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Kedinizin pire olduğunun en belirgin işareti, tüylerinde kel lekelere neden olabilecek sürekli kaşınma veya bazen aşırı tımarlamadır . Kediniz bir pire alerjisi geliştirirse, cildinde kabuklanma ve kırmızı, ağrılı alanlar da olabilir.
Kedilerde bulunan en yaygın pire türü kedi piresidir (Ctenocephalides felis), ancak tavşan ve kirpi pireleri de kedinize ilgi gösterebilir! Pire ısırıkları tüm kediler için kaşıntılıdır ve gelişen bazı alerjilere (pire alerjik dermatit olarak bilinir) yol açabilir. Pireler yeterince sinir bozucu değilmiş gibi, belirli tenya türleri için gelişen bir ortam da sağlayabilirler ve ağır istilalar yavru kedilerde kansızlığa neden olabilir.

Bununla birlikte, bakmanız için bir dizi farklı kedi pire önleme seçeneği olduğu için endişelenmenize gerek yok.

Kedi pireleri neye benziyor?
Kedi pireleri koyu kahverengi ve 1-2 mm uzunluğundadır. Bunları halınızda görebilir veya tarama sırasında kedinizin kürkünde küçük siyah pire atıkları fark edebilirsiniz. Pireleri test etmenin iyi bir yolu, bu siyah lekeleri nemli bir kağıt mendil üzerine koymaktır - eğer bir pireden geliyorsa, içerdikleri sindirilmiş kan nedeniyle lekeler kırmızıya döner.

Pireler sıcak ve nemli ortamlarda gelişir, bu da yaz sonu kedilerde pire için en yoğun mevsim olduğu anlamına gelir, ancak kışın merkezi ısıtma, pire önlemenin her yerde bir zorunluluk olduğu anlamına gelir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak