Kediler Neden Duvarı Yalıyor?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Kediler kendilerini temizlemedikleri zamanlarda pek çok başka şeyi yalarlar. Buna mobilyalar, battaniyeler, oyuncaklar ve hatta siz de dahil olabilirsiniz!

Kedinizin yalama alışkanlıklarının çoğunu göz ardı etmek kolay olsa da, kediniz evinizin veya dairenizin duvarlarını yalamaya başladığında muhtemelen başınızı kaşıyacaksınız.

İster iç ister dış duvar olsun, çekiciliği bizim için tam olarak belli değil. Kedinizin yeni alışkanlığının normal mi yoksa endişe edilecek bir şeyin işareti mi olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. 

Peki kediler neden duvarları yalar? 

Plastik yalamak gibi, duvarları yalamak da kedinizde pika olduğunun bir işareti olabilir . Ayrıca duvarın tadı kedinize iyi gelebilir. Belki üzerine çekici bir yiyecek veya içecek dökülmüş veya sıçramıştır. Bazen temizlik yaptıktan sonra bile tadı devam edebilir.

Kediler neden beton duvarları yalar?

Bu tür davranışlara (gıda dışı maddeleri yalamaya veya yemeye ilgi gösterme) "pika" denir. Betonu yalayan bir kedi, özellikle aniden ortaya çıktıysa, vitamin veya mineral eksikliği, organ işlev bozukluğu veya sindirim sorunu gibi altta yatan bir hastalığın göstergesi olabilir .
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber