Kediler Karanlıkta Görebilir mi?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!


Eğer bir kedi sahibiyseniz, gecenin bir yarısında kedinizin kilimleri yok ettiğini veya pencerenin dışındaki mistik bir varlığa (veya evinizin cana yakın hayaletine) yüksek sesle tısladığını duymak için harika bir deneyim yaşamış olabilirsiniz . Bu sevimli, bazen sinir bozucu olsa da, gece maskaralıkları, kedinizin karanlıkta inanılmaz derecede iyi görebildiğini ve geceleri yaşayabileceğini gösterir .

Kediler Karanlıkta Daha İyi Görebilir mi?
Kedicik arkadaşlarımız en karanlık gecelerde bile görebilseler de, kediler karanlıkta gündüz görebildiklerinden daha iyi görmeyebilirler . Kedi gözleri, gece aktivitelerinde onlara yardımcı olacak şekilde gelişmiştir, ancak gözleri hala en iyi gün ışığında çalışmaktadır. Kedilerin karanlıkta daha iyi gördüklerini varsaymamızın nedeni, kedilerin genellikle alacakaranlıktan sonra en aktif olmalarıdır . Ama kanepe catatoe tarafından aldanmayın. Bul ve yok et görevlerini her koşulda yerine getirebilirler... Sadece size gösterecek motivasyonları yoktur.

Bir Kedinin Gece Görüşünün İnsanlardan Farkı Nedir?
Kedi görüşü ile insan görüşündeki farklılıklar gözün retinasında başlar. Retina, fotoreseptör adı verilen hücrelerin bulunduğu göz bölgesidir. Bu hücrelerin iki türü vardır, çubuklar ve koniler . Koniler gün içinde görmeye ve renk tonlarını algılamaya yardımcı olur. Çubuklar, gece görüşüne ve ayrıca çevresel görüşe (bir yandan diğer yana görme) yardımcı olur. Kedilerin çok sayıda çubuk alıcısı vardır, ancak bu kadar çok koni alıcısı yoktur. Bu nedenle geceleri iyi görebilirler ancak renkleri algılamada pek iyi değildirler. İnsanlar ise tam tersidir; renkleri görmede iyi olmamıza karşın, karanlıktaki şeyleri görmemizde o kadar iyi değil.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak