Venüs'te Bir Gün Ne Kadar Sürer?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Venüs kendi ekseni etrafında çok yavaş döner - Venüs'te bir gün 243 Dünya günü sürer. Gezegen, Güneş'in etrafında Dünya'dan daha hızlı döner , ancak, bu nedenle Venüs'te bir yıl yalnızca yaklaşık 225 Dünya günü sürer, bu da bir Venüs gününü yıldan daha uzun yapar!
 

Venüs’ün 1 Günü Neden 1 Yılından Daha Uzundur? Venüs, Dünya’ya en yakın gezegendir. Yüzey sıcaklığı yaklaşık olarak 471 santigrat dereceye ulaştığı için de birçok ağır metali eritebilecek düzeydedir.

Zehirli gazlar ile kaplı olan bu gezegen, Güneş’e en yakın gezegen olmamasına rağmen gazlarının sera etkisi yaratmasından dolayı Güneş Sistemi’nin en sıcak gezegenidir.

Birçok yönden çok farklı olan Venüs, Uranüs harici diğer tüm gezegenlerin aksine doğudan batıya döner. Ancak paylaşımda da bahsettiğimiz gibi Venüs’ün asıl özelliği Güneş Sistemi’nin en uzun günlerine sahip gezegenidir. Venüs, Güneş’in etrafındaki dönüşünü 225 Dünya gününde tamamlarken, kendi etrafındaki dönüşünü 243 Dünya gününde tamamlar. Güneş’in etrafındaki dönüşü hızlı olan bu gezegenin, kendi etrafındaki dönüşü yavaştır. Bu da Venüs’ün 1 yılının, 1 gününden daha kısa sürdüğü anlamına gelir. Her ne kadar bizlere alışıldık gelmese de Güneş Sistemi gerçekten ilginçlikler ile dolu.

Muhteşem!
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak