Sözlü Mülakata Giremeyen Aday Ne Yapabilir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Sözlü mülakata bir şekilde katılamayan adaylar için, 2. bir şans verilir mi? Sözlü mülakatı kaçıran adaylar, ne yapmalı? Sözlü mülakata giremeyenler için, yeni bir şans veriliyor mu? Sözlü mülakata girilmezse ne olur? Sözlü mülakat daha sonra yine yapılabilir mi?

Sözlü mülakatı girmeyen aday, sınav süreci bitmeden mülakata neden katılmadığına dair ilçe milli eğitim müdürlüğüyle görüşebilir ve o gün için önemli bir olaydan dolayı mülakata katılamadığınızı belirtebilir ve yeni bir randevu başvurusu yapabilirsiniz.

Ancak sınav komisyonunun tekrar toplanması gibi bir imkan bulunmamaktadır.

MEB yönetmeliğinde mülakata giremeyen atanamaz diye bir ibare yok ancak,  "atanma şeklinde sınav puanı+mülakat+Ek-1" dendiği için atamaya esas olarak puanınız bile değerlendirmeye alınmaz. 

Geçtiğimiz yıllarda farklı bir kurum, sözlü mülakata katılmayan aday için 2. bir şans verip, adaya özel sözlü mülakat yapmıştı.

Bu tarz bir durum yaşayan adaylar, eğer gerçekten önemli bir sebepten dolayı sözlü mülakata katılmadığına dair gerekçesini sunabilirse, belki bir şansı olma ihtimali bulunur.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak