Sınavda Kopya Çekmek Günah mı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Allah'ın adıyla O'na hamdeder, O'ndan yardım diler, O'ndan mağfiret dileriz. Allah kimi hidayete erdirirse onu kimse saptıramaz, kimi de saptırırsa onu da kimse doğru yola iletemez. Allah'tan başka ilah olmadığına ve Muhammed (sav)'in O'nun kulu ve elçilerinin mührü olduğuna şahitlik ederiz.
Eğer gerçekten tüm sınavlarınızda kopya çektiyseniz ve yaptığınız işe uygun değilseniz, o zaman kesinlikle diğer liyakatle bu nitelikleri kazanmış kardeşlerimize haksızlık ediyorsunuz. Bu durumda kazancınızın haram olma ihtimali çok yüksektir.
Allah Kur'an-ı Kerim'de Nisa Suresi 29. ayette şöyle buyurmaktadır:
Ey iman edenler! Mallarınızı kendi aranızda boş yere yemeyin:  aranızda ticaret ve karşılıklı iyi niyetle ticaret olsun.
Hazret-i Ebu Hureyre (ra) anlatıyor: "Resûlullah (sallallahu aleyhi vesellem) şöyle buyurdu: "Ey insanlar! Allah temizdir ve bu nedenle sadece temiz olanı kabul eder.” Sonra (onun üzerine barış), uzun süre seyahat eden, saçları darmadağınık ve tozla kaplı olan kişiyi zikretti. Elini semaya kaldırır ve şöyle dua eder: 'Rabbim!.... Ey Rabbim!.....'. Ancak yediği haram, içtiği haram, giydiği haram, yedirdiği haram ise, duâsı nasıl kabûl olur?''
Ama dediğiniz gibi 2 yıl ve 3. yıl sınavlarda çok kopya vardı. Sınavı kopya çekmeden iyi notlarla geçtiğin yıl, o zaman sen aslında bulunduğun işi yapmaya yetkin ve nitelikli olduğun için, işinden elde ettiğin kazanç haram sayılmaz.
Ancak burada vurgulamamız gereken husus, İslam'ın müminlere, başta aldatma olmak üzere, haram olan hiçbir şeyi yapmasına izin vermediğidir. 2 yıl boyunca kopya çekme konusundaki muhakemesizliğinizden dolayı içtenlikle tövbe etmeniz ve Allah'tan af dilemeniz gerekmektedir. İnşaAllah Cenab-ı Hakk'ımızı çok affedici ve merhametli bulacaksınız.
Allah Kur'an-ı Kerim'de Al-i İmran Suresi 135-136. Ayet-i Kerime'de şöyle buyurmaktadır: Allah, öyle iyi insanları sever ki, bir günâh işlerlerse veya bir günah işleyerek nefislerine zulmederlerse hemen Allah'ı zikrederler  ve noksanlıkları için O'ndan mağfiret dileyin. Allah'tan başka kim günahları bağışlayabilir? (Allah,) yaptıkları zulümde bile bile ısrar etmeyenleri     sever  .   İşte bunlar, Allah'tan bir mağfiret ve altlarından ırmaklar akan cennetlerle mükâfatlandırılacaklar ve orada ebedî kalacaklardır! İyi işler yapanların mükâfatı ne güzeldir!
Hak ve fayda hakkında yazılmış her ne varsa, ancak Allah'ın yardım ve hidayetindendir ve her ne kadar sapıklık varsa, ancak onlardandır. Allah En İyisini Bilir ve Tek Güç Kaynağı O'dur.
Kardeşin ve İslam'da iyi dilekçin ,
Alıntı: İslami yardım hattı üyeleri

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak