Roş Aşana Bayramı Nedir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Ne: Evrenin doğum günü, günde G-d Adem'le Havva'yı yarattı ve Yahudi yılın başı olarak kutlanıyor.

Ne zaman: Musevi Yeni yılın ilk iki gün, tişri 1 ve 2, arifesinde batımında başlayan tişri 1. Roşaşana 2021 başlar 6 Eylül batımından 8 Eylül akşamına kadar devam eder

Nasıl: Akşamları mum yakma , gece ve gündüz tatlı lezzetlerle şenlikli yemekler , her iki sabah da koç boynuzu ( şofar ) çalmayı içeren ve yaratıcı çalışmalar

Yahudi Yeni Yılı, Rosh Hashanah aslında “Yılın Başkanı” anlamına gelir. Tıpkı başın vücudu kontrol etmesi gibi, Roş Aşana'daki eylemlerimizin yılın geri kalanında muazzam bir etkisi var.

Biz Roşaşana dualarda okurken, her bu günde sene “önce Dünya geçişte tüm sakinleri G-d koyun sürüsü gibi,” ve onu yaşamak zorundadır göksel mahkemede”de hükme bağlandı ve kim ölecek. .. kim fakirleşecek ve kim zenginleşecek; kim düşecek, kim kalkacak."

Dua günüdür, Yüce Allah'tan bize bir yıl barış, refah ve bereket bahşetmesini isteme vaktidir. Ama aynı zamanda, Aşem'in Evrenin Kralı olduğunu ilan ettiğimiz de neşeli bir gün. Kabalistler, evrenin devam eden varlığının, Aşem'in bir dünya arzusuna bağlı olduğunu öğretir; bu arzu, O'nun krallığını her yıl Roş Aşana'da yeniden kabul ettiğimizde yenilenir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak