Peygamberimizden Nezaket Örnekleri

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Ziyaretçileri geldiğinde, gitmek isteyenlere kadar kalmalarını söylerdi. 
El sıkışırken asla elini ilk bırakan o olmayacaktı. 
Hz. Muhammed'in eşlerinin hayatları boyunca ve hatta sonrasında, eşlerinin dostlarına ve sevdiklerine karşı şefkat ve cömertlik gösterdiği biliniyordu .

Peygamber, develerine ve atlarına boş yere oturanları bile, "Hayvanların sırtlarını sandalye muamelesi yapmayın" diye cezalandırmıştır . 
"Bir gün sahabeden bir grup Peygamber (sallallahu aleyhi vesellem) ile birlikte bir sefere çıktılar ve o bir süre onlardan ayrıldı.
HAYVANLAR İÇİN ŞEFFAFLIK

"Hayvana yapılan iyilik, insana yapılan iyilik gibidir; hayvana yapılan zulüm, insana yapılan zulüm kadar kötüdür." - (Mişkat el-Masabih)

Ne yazık ki, Müslüman dünyasının pek çok yerinde horoz dövüşü, köpek dövüşü ve ayıya yemleme olağandır. Kendisini gururla İslam ulusu ilan eden kendi memleketim Pakistan, hayvan zulmünün yuvasıdır .

Hz.Muhammed zamanında, toplumunun eğlence için hayvanları avlaması yaygındı. Defalarca kınadığı bir uygulama. Müslümanların spor için avlanmaları yasaktır. Sadece yiyecek için avlanabilirler ve hatta o zaman bile aşırıya kaçmamak için hayatta kalmak için ihtiyaç duydukları kadar avlanabilirler. Hayvanlara zulüm, insanlara zulüm kadar günah sayılır.

Peygamber, develerine ve atlarına boş yere oturanları bile "Hayvanların sırtlarını sandalye gibi görmeyin" diye cezalandırmıştır .

"Bir gün sahabeden bir grup Peygamber (sallallahu aleyhi vesellem) ile birlikte sefere çıktılar ve o bir süre yanlarından ayrıldı. Onun yokluğunda iki yavrusu olan bir kuş gördüler ve yavrularını aldılar. yuvadan.

Peygamber (s.a.v.) geri döndüğünde, ana kuş kederden kanatlarını çırparak havada daireler çiziyordu. 'Bu kuşun yavrusunu alarak duygularını kim incitmiş? Onları ona geri ver." (Müslim, Sahih)

 ÇOCUKLAR İÇİN MERHAMET

"Çocuklara karşı Resulullah (s.a.v)'den daha merhametli birini görmedim." (Salih Müslim)

Hemen hemen her Müslüman çocukken, camilerine bağlı dini okulları olan Medrese'yi korkulacak bir yer olarak bilir . Bu duvarların içinde, korkunç sakallı adamlar tarafından küçük ihlaller için öğrencilere acımasız fiziksel cezalar verilir. Kutsal bir metinden okumak için mücadele etmek bazıları tarafından dine hakaret olarak kabul edilir ve loş veya disleksikler için acımasız dayaklar yaygındır. On yaşındayken bir testere Kari , güya iyi Nebevi öğretim usta bir adam burnunu kırarak, bir bankın içine bir çocuğun yüzünü şut. Müslüman toplum, Katolikler ve Yahudiler kadar çocuk istismarını örtbas etmede usta olduğu için, elbette hiçbir suçlamada bulunulmadı.

Bunun gibi olaylar, bize İslam'ın ilkelerini öğretmekle görevlendirilen sahte dindarların utanmaz ikiyüzlüler olduğuna ve cami öğretmeni olmanın, çoğu zaman, değerleri her ikisiyle de çelişen şarlatanları ithal etmek için bir vize dolandırıcılığı olduğuna beni ikna etti. Batılı ve İslami değerler, ülkeye.

Buna karşılık, Hz. Muhammed, çocukların refahını dini ritüellerin üzerine koydu.

"(Olur ki) uzatmak niyetiyle namaza başlarım, fakat bir çocuğun ağlamasını işitince namazı kısaltırım çünkü bilirim ki, çocuğun ağlaması annesinin şehvetini tahrik edecektir." (Sahih-i Buhari)

YAKINLARA ŞAHIS

"Her Müslüman sadaka vermek zorundadır." (Sahih-i Buhari)

Fakirlere ve muhtaçlara hayır amaçlı bağış yapmak İslam'da o kadar önemlidir ki, Müslüman inancının beş temel direğinden biridir. Yılda bir kez, her Müslüman yetişkin, servetinin % 2,5'ini hayır kurumlarına vermelidir - Zekat olarak bilinen bir ödeme .

Çoğu Müslüman için zorunlu ödemeyi yapmak yaygın olsa da, özellikle alt sınıfın en savunmasızlarını tuzağa düşürmek için Kafala olarak bilinen bir sistemin kullanıldığı daha zengin ülkelerde, Müslüman toplumdaki en yoksulların sömürüldüğünü ve istismar edildiğini görmek de yaygındır. sözleşmeli hizmet.

"Kişinin hayatında bir dirhem sadaka vermesi, ölümü anında yüz dirhem sadaka vermesinden daha hayırlıdır." (Sunan Ebu Davud)

 DÜŞMANLAR İÇİN MEMNUNİYET

"Durun ey insanlar, savaş meydanında size hidayet için on kural vereyim. Hıyanet etmeyin, doğru yoldan sapmayın. Ölüleri parçalamayın. Ne çocuğu, ne kadını, ne de yaşlıyı öldürün. Ağaçlara zarar vermeyin, özellikle verimli olanları ateşle yakmayın.Düşmanın sürüsünden hiçbirini öldürmeyin, yiyeceğiniz dışında. onları yalnız bırak." ( Hz.Muhammed'in Savaş Kuralları )

On dört asırdan fazla bir süre önce, Peygamber Muhammed askerler için sivillere ve savaşmayanlara, çevreye, hayvanlara ve savaş esirlerine saygı gösterilmesini zorunlu kılan bir davranış kuralları oluşturmuştur ve ateşin bir silah olarak kullanılması kesinlikle yasaklanmıştır. Ayrıca, takipçileri arasında, düşmanlarının aldatmacasından şüphelenseler bile, teslim olmayı teklif eden düşmanlara kötü davranan veya onları öldürenleri de kınadı.

Müslümanlar arasında çoğunluk görüşü, esir askerlerin öldürülmesinin kesinlikle yasak olduğudur. Müslümanlara, savaş esirlerine haysiyetli davranmaları, zarar görmemeleri ve yeterli yiyecek ve giyecek sağlanması emredilmiştir. Kuran, Müslümanlara savaş esirlerine karşı nezaket göstermelerini söyler ve düşmanlıklar sona erdikten sonra serbest bırakılmalarını tavsiye eder.

"Yoksa yoksulu, öksüzü ve tutsağı Rabbin sevgisi ile doyurun (dediler ki): Biz size ancak Allah rızası için yediriyoruz. Sizden ne bir ecir, ne de bir teşekkür diliyoruz." ( Kuran 76: 8-9 )

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber