Öğretmen Mini Etekle Okula Gidebilir mi?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öğretmenler mini etekle okula gidebilir mi? Öğretmenler okulda mini etek giyebiliyor mu? Okulda mini etek giymek yasak mı? Öğretmenlerin mini etek giymesi yasak mı? Öğretmenler mini etekle derse girebilir mi?
Milli Eğitim Bakanlığı kılık kıyafet yönetmeliğinde, kadın öğretmenlerin mini etekle okula gidemez diye bir maddesi bulunmamaktadır.

Ancak değiştirilen kılık kıyafet yönetmeliğine göre, öğretmenlerin kılık kıyafetlerine ilişkin şu şekilde bir maçıklama mevcuttur.

Öğretmenler okula giderken: "Vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve kolsuz gömlek giyemez. Okullarda yüzü açık bulunur, saç boyama, vücuda dövme ve makyaj yapamaz, bıyık ve sakal bırakamaz. Çarşaflı, peçeli, sarıklı ve cüppeli " maddeleri yer almaktadır.

Öğretmenlerin okula giderken giymemesi gereken kıyafetlerin, bir öğretmene yakışan türden olmasına özen gösterilmelidir.

Ayrıca  "657 sayılı Devlet Memurları Kanunu içerisinde hüküm altına alınmıştır. Öğretmenler için ayrıca bir yönetmelik, öğretmenlere özgü bir kılık kıyafet yönetmeliği yoktur."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak