Kuzenler Evlenebilir mi?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Kuzenler arası evlilik ülkemizde olduğu gibi, bir çok ülkede de sıkça yaşanan bir olaydır. Teyze çocukları, dayı çocukları, hala çocukları ve amca çocukları arasında evliliklere, sıkça rastlamaktayız.
Peki kuzenler arası evlilik sakıncalı mıdır? Kuzenlerle yapılan evlilikler normal midir? Hangi kuzenlerin evlenmesinde sakınca yoktur?
Ancak özellikle son günlerde Müge Anlı'nın programında kuzenler arası evlilikle ilgili yaptığı kuzenlerle evlenilmez çünkü kuzenler kardeştir sözleri sonrası, insanlar arasında kuzenler gerçekten kardeş midir soruları sorulmakta.
Peki gerçekten kuzenler kardeş midir? Kuzenlerle evlenmek yasak mıdır?
Mecbur kalmadıkça ve her hangi bir zorunluluk yaşanmadıkça, kuzenler arası evlilik pekte uygun görünmemektedir.  
Kuzenler tabi ki kardeş değildir. Eskiden bu oran çok fazlaydı ama şu an neredeyse çok az olarak görülmektedir. Eskiden insanlar özellikle kırsal kesimlerde yaşayanlar, mallarının bölünmemesi adına kuzenler arası evliliği daha sıkça yaşamakta idiler.
Günümüzde bu durum zaruri olmadıkça pek yaşanmamakta. 
Peki kuzenler arasında yaşanan evlilik nedeniyle doğan çocuklar sağlıklı olurlar mı?
Kuzen çiftlerinden doğan bebeklerin çoğu sağlıklıdır; ancak, bebeklerinin kalıtsal bir duruma sahip olma riski daha yüksek olabilir . Sorun, ailede alışılmadık bir gen olduğunda ve her iki ebeveynde de bu olağandışı gene sahip olduğunda ortaya çıkar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak