Kefenin Rengi Neden Beyazdır?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Kefen neden beyazdır?


Allah'ın adıyla O'na hamdeder, O'ndan yardım diler, O'ndan mağfiret dileriz. Allah kimi hidayete erdirirse onu kimse saptıramaz, kimi de saptırırsa onu da kimse doğru yola iletemez. Allah'tan başka ilah olmadığına ve Muhammed (sav)'in O'nun kulu ve elçilerinin mührü olduğuna şahitlik ederiz.

Müminlerin ölülerini her renkten kefenlemeleri şeriata göre caiz görülse de, ölüleri beyaz bir örtü ile örtmek Resulullah (sav)'in tercih edilen sünnetidir; çünkü beyaz Allah Subhanah tarafından en çok sevilen renktir.

İbn Abbas'tan rivayet edildiğine göre, Peygamber (sav) şöyle buyurdu: "Beyaz giyin, çünkü bunlar sizin en iyi elbisenizdir ve ölülerinizi bunlarla kefenleyin."

Ahmed, Ebu Daw'ud ve Tirmizi tarafından ilgili

Tirmizi Hadis 4382 Abud Darda'dan rivayet edilmiştir.

Resulullah (sav) şöyle buyurmuştur: "Kabirlerinizde ve mescitlerinizde Allah'ı ziyâret etmenin en faziletlisi beyaz giysilerdir."

Beyanınız: ….Hüseyin(ra) ve Hasan(ra) için kefen rengi kırmızı ve yeşil tutulmuşken.

Resulullah (sav)'ın kefeninin beyaz olduğu sahih rivayetlerde kayıtlıdır.

Hazret-i Hasan (ra) ve Hazret-i Hüseyin'in (ra) kefenlerinin kırmızı veya yeşil olduğuna dair bildiğimiz kadarıyla sahih bir rivayete rastlamadık; ama gerçekten beyazdan başka bir renk olsaydı, kesinlikle bir zararı yoktur. Ve En Doğrusunu Yalnız Allah Bilir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak