Kabarık Saç Nasıl Düzleştirilir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Kıvırcıklık, nemden yoksun kuru saçlardan kaynaklanır. İronik olarak, nemli, yağışlı hava, kıvırcık saçları daha da kötüleştirme eğilimindedir.

Bunun nedeni, kuru saçın havadaki nemi emmeye çalışması ve her saçın kütikülünün veya dış tabakasının düz durmak yerine şişmesine neden olmasıdır. Kütikül, nemli havada ayrılan ve yükselen üst üste binen pullardan oluşur. Bu saçların kıvırcık görünmesini sağlar.

Saçı kurutan her şey kabarmayı daha da kötüleştirebilir. Bu, alkali olan şampuanları ve şekillendirici jeller gibi alkol içeren ürünleri içerir. Isı kullanan şekillendirme aletleri de saçı kurutarak kabarmalara neden olabilir.

Kilitlerinize daha pürüzsüz bir görünüm kazandırmak istiyorsanız, kabarmayı azaltmaya yardımcı olmak için nemi geri kazandırabilecek ev ilaçları vardır. Ek fayda, artan nemin saç sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabilmesidir.

1. Elma sirkesi
Sağlıklı saçın asidik pH seviyesi 4,5 ile 5,5 arasında değişir. Saçın pH dengesi bu aralıkta olduğunda, kütiküller kapalı ve düz kalır. Saç çok alkali hale geldiğinde, kütiküller açılarak kıvırcık bir görünüm verebilir.

Elma sirkesi , hafif asidik olan bir alfa hidroksi asittir. Bu nedenle, anekdot niteliğindeki kanıtlar, topikal olarak uygulandığında kıvırcık saçları evcilleştirmek için faydalı olabileceğini, ancak daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu göstermektedir.

Elma sirkesi, saçın daha parlak görünmesini sağlayan ürün kalıntılarını gidermeye de yardımcı olabilir. Ek bir bonus olarak, elma sirkesi antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir. Kepeği azaltmaya yardımcı olabilir , ancak henüz hiçbir çalışma bunu doğrulamamıştır.

Elma sirkesini saçınızda kullanmak için:

1/3 bardak organik elma sirkesini 1 litre ılık su ile karıştırın.
Saçınıza gerektiği kadar dökün. Geri kalanını daha sonra kullanmak üzere saklayabilir veya saçınızın kalınlığına ve uzunluğuna göre tamamını kullanabilirsiniz.
Karışımı saçınızda 1 ila 3 dakika bekletin.
Soğuk suyla durulayın.
Kuru hava.
Haftada bir veya iki kez kullanın.
Elma sirkesi güçlü bir kokuya sahip olabilir, ancak koku durulama ile kaybolmalıdır.

2. Hindistan cevizi yağı
Hindistan cevizi yağı laurik asitte yüksektir . Saça uygulandığında hindistancevizi yağı kolayca emilir veyardım edebilirGüvenilir Kaynak saça nem ekleyin ve protein kaybını azaltın.

Nemi artırmak ve kabarmayı azaltmak için ön yıkama veya yıkama sonrası işlem olarak az miktarda hindistancevizi yağı kullanın. Kullanmak:

Avucunuza az miktarda organik hindistancevizi yağı koyun. Saçınıza ve saç derinize nazikçe masaj yapın.
15 dakika bekletin.
Hindistan cevizi yağını çıkarmak için saçınızı şampuanla yıkayın.
Şampuanlamadan sonra az miktarda hindistancevizi yağını saçınızda bırakabilir veya gece boyunca saçınızda maske olarak bırakabilirsiniz.

Hindistan cevizi yağını bir gecelik bakım olarak kullanıyorsanız, yağ lekelerini önlemek için başınızın altında eski bir yastık kılıfı veya yumuşak bir havlu kullanın.


3. Argan yağı
Argan yağı , oleik asit ve linoleik asit gibi nemlendirici maddeler açısından zengindir. Ayrıca E vitamini gibi antioksidanlar içerir.

Argan yağının birçok kullanıcısı, şekillendirici ürünler veya güneş tarafından üretilenler gibi ısıya karşı saç için koruyucu faydaları olduğuna inanmaktadır. Ancak, bu iddiaları destekleyecek hiçbir bilimsel kanıt yoktur.

Kıvrımı azaltmak için argan yağı kullanmak için:

Şekillendirmeden önce ıslak saça birkaç damla uygulayın.
Yağı saç derisinden uçlara kadar saçınıza eşit olarak dağıttığınızdan emin olun. Köklerden uçlara dağılmasına yardımcı olmak için bir tarak veya fırça kullanabilir veya parmaklarınızla saçlarınızı tarayabilirsiniz.
Sadece az miktarda yağ kullanmaya dikkat edin. Aşırıya kaçarsanız, saçınız yağlı görünebilir veya hissedilebilir.
Argan yağını ayrıca şekillendirme bakımları arasında kuru saçlarda da kullanabilirsiniz.

SAĞLIK HATTI KAYNAĞI
DÖNÜŞÜM: Sağlıkta Eşitlik
Healthline, VolunteerMatch ile ortaklaşa olarak, topluluğunuzdaki sağlık eşitsizlikleriyle mücadele etme fırsatlarını bugün bulabileceğiniz yerel bir arama aracı olan Transform Today'i piyasaya sürüyor.

4. Avokado
Avokado sadece modaya uygun bir tost tepesi değil. Bu süper meyve, A ve E vitaminleri gibi bazıları saçınızı güçlendirmeye yardımcı olabilecek besleyici bileşenlerle doludur .

Ayrıca saçınızı nemlendirmeye ve kabarmayı gidermeye yardımcı olabilecek nemle doludur.

Bu evde avokado saç maskesi yapmayı deneyin:

Olgun, orta boy bir avokadoyu ezin.
Pürüzsüz, maske benzeri bir kıvam elde edene kadar 2 ila 4 yemek kaşığı hindistancevizi yağı ile karıştırın. Akıcı olmamalı.
Maskeyi saç derinize ve saçınıza bolca uygulayın.
Saçınızı plastik bir başlık veya havluyla örtün. Maskeyi 20 ila 30 dakika bekletin.
Maskeyi çıkarmak için iyice şampuanlayın.
Bu saç maskesini haftada bir ila iki kez kullanın.

5. Yumurta
Yumurtalar doymuş yağlar, biyotin ve vitaminler bakımından yüksektir. Yumurtayı saç kabarmasında azalmaya bağlayan çok fazla kanıt yok, ancak bazı insanlar yumurta maskesinin saçı daha sağlıklı, daha parlak ve kıvırcıklıktan kurtarabileceğine inanıyor.

Yumurtaya alerjiniz varsa bu tedaviyi kullanmayın .

Saç için yumurta maskesi yapmak için:

İki yumurtayı köpürene kadar çırpın.
Yumurta karışımını saçınıza ve saç derinize uygulayın.
Saçınızı plastik bir başlıkla örtün.
Maskeyi 15 dakika bekletin.
İyice şampuanlayın.
Bir yumurtayı hindistancevizi yağı veya argan yağı ile birleştirerek bu tedaviyi değiştirebilirsiniz. Haftada bir veya iki kez aynı şekilde kullanın.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber