İade Katsayısı Ne Demek?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Geri dönüş katsayısı, çarpışmadan sonra iki nesne arasındaki son hızın ilk hıza oranı olarak tanımlanır. Bunu söylemenin bir başka yolu, geri dönme katsayısının, çarpışmadan sonra ve önce normal temas düzlemi boyunca hız bileşenlerinin oranıdır.

İade katsayısı ve günlük hayattaki uygulamaları hakkında 5 dakikalık bir video hazırladık. Buradan kontrol edin:


Çok hareketli olan bazı şeyler var ve bir de kesinlikle tam tersi olan şeyler var. Örneğin, ahşap bir zeminde bir lastik topu sektirirseniz, elinize geri sekeceğini bilirsiniz. Ama ağır, metal bir topu yerde zıplatmayı deneyin . Topu tekrar elinize alamamakla kalmaz, aynı zamanda zemini onarmak için çok para harcamanız gerekebilir. O halde bunu evde denemeyin!

Şimdi iade katsayısından bahsedelim, olur mu?

Adından da anlaşılacağı gibi, iade katsayısı aslında iki nesne arasındaki çarpışmanın “geri verme” (yani geri verdiğiniz şey) ya da başka bir deyişle iki nesne çarpıştıktan sonra ne kadar kinetik enerjinin kaldığının bir ölçüsüdür.

Eğer bir fizik meraklısıysanız, muhtemelen yukarıda bahsedilen iade katsayısı tanımını anlamışsınızdır, ancak fizik sizin güçlü takımınız değilse, birkaç adım geriye gitmeme ve size bu konuda biraz 'arka plan' vermeme izin verin. karmaşık sesli varlık.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak