Hıdırellez İslam'da Var mı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

6 Mayıs günü Hıdırellez günü olarak kutlanır. Peki Hıdırellez nedir ve neden her 6 Mayıs tarihinde kutlanmaktadır? Hıdırellez dinimizce günah mı?
 

Hıdırellez, her yıl yeni baharı müjdelemek amacıyla düzenlenen ve kutlayanlara uğur getiren bir bayramdır. Hıdırellez'in tarihi bölgede binlerce yıl öncesine dayanıyor ve UNESCO'nun somut olmayan kültürel miras listesine aday. Hıdırellez geleneklerinin birçoğu belirli bölgelere özgüdür. Birçok küçük kasaba ve köyde Hıdırellez Mayıs ayı başında kutlanır. Genellikle 5-6 Mayıs tarihlerinde Hıdırellez kutlamaları Türkiye'deki en büyük ve coşkulu kutlamalardan biridir. Ateş sıçraması, dans etmek ve geleneksel halk müziği eşliğinde şarkı söylemek yapılacaklar listenizdeyse bu festival tam size göre!
 

Hıdırellez neden kutlanıyor?
Hızır ve İlyâs isimlerinin halk ağzında aldığı şekilden ibaret olan hıdrellez, kökü İslâm öncesi eski Orta Asya, Ortadoğu ve Anadolu yaz bayramlarına dayanan, Hızır yahut Hızır ve İlyâs kavramları etrafında dinî bir muhtevaya bürünmüş halk bayramının adıdır.

Peki Hıdırellez Dinimizde Var mı? Hıdırellez Kutlamak Günah mı?
 

Hıdırellez dini olmamakla birlikte, kültürel bir gelenek olarak yıllardır kutlanmaktadır. Hıdırellez dinimizce günah değildir. İslam peygamberlerine adanan dileklerin, dinimizce hiç bir günahı bulunmaz. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak