Çocukların Kulakları Kaç Yaşında Delinmeli ?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Amerikan Pediatri Akademisi'ne göre, ebeveynler çocuklarının kulaklarını delmeden önce en az 6 aylık olmasını beklemelidir . Bu tavsiye genellikle ebeveynler tarafından tartışılırken, bebeğinizin kulaklarını delmenin pek çok dezavantajı olduğunu inkar etmek mümkün değildir.

Kendilerine gerçekten zarar verebilirler.

Piercing yaptırmak, yaşı ne olursa olsun acıtıyor, ama bundan daha fazlası var. Bebeğinizin kulaklarını deldiğiniz zaman kırmızılaşabilir ve gerçekten hassas hale gelebilir. Yeni piercinge dokunulmadığından emin olmak çok önemlidir  . Bununla birlikte, bebekler tahmin edilemez ve küpeye dokunup çekmeye çalışabilirler ki bu boğulma tehlikesi oluşturabilir .

Onlar için onların seçimini yapıyorsun.

Bebeğinin kulaklarını delmek isteyip istememeleri tamamen ebeveynlere kalmış olsa da, çocuğun büyüyüp bundan hoşlanmaması riski vardır. Kulağınızı herhangi bir yaşta delmek aynı miktarda ağrıya neden olduğundan , belki de çocuğun büyüdüğünde kendi başına karar vermesine ve piercinglerine kendisinin bakmasına izin vermek daha iyi bir seçimdir.

Kalıcıdır.

Bu her zaman böyle olmasa da bazen kulak delinmesi kulak dokusunu yaralayabilir ve deliği kalıcı hale getirebilir. Çocuğunuz büyürse ve piercingten kurtulmaya karar verirse kalıcı bir piercing sorun olabilir.

Enfeksiyon geliştirebilirler.

Tüm önlemler göz önünde bulundurularak yapıldığında bile, bebek kulağı piercingleri, uygun şekilde bakılmadıkça her zaman bir enfeksiyon geliştirme riski taşır  . Ağrı, akıntı ve şişlik olabilir görünen kulak uzmanı tarafından belirtilen şekilde temizlenir değildir ve hatta bir oluşmasına yol açabilir eğer  keloidin . Piercingi aldıktan sonra en az 6 hafta çıkarmamanız tavsiye edilir.


Alıntı: https://brightside.me/inspiration-family-and-kids/why-piercing-your-babys-ears-might-not-be-a-good-idea-801674/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak