Çocuk Gelişimi Okuyanlar Pedagog Olabilir mi?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Çocuk gelişi nedir? Çocuk gelişimi mezunları hangi bölümlerde iş bulabilir? Çocuk gelişimi mezunu biri, hangi işleri yapabiliyor? Çocuk gelişimi okumak için ne yapmalı? Çocuk gelişimi bitirdikten sonra hangi pozisyonda görev verilebilir? Çocuk gelişimi mezunların atamaları nasıl yapılır? Çocuk gelişimi mezunları hangi kurumlarda görev yapabiliyor?
Çocuk gelişiminde pedagoji nedir?
Pedagoji , kültürel ve sosyal değerlerden etkilenen öğrenme, öğretme ve gelişme ile ilgilidir . Pedagoji, güçlü bir teorik ve pratik temel ile desteklenmektedir. Çocukların en iyi aktif ve meşgul olduklarında öğrendiklerini biliyoruz. Ayrıca kendilerine özel farklı oranlarda öğrenirler ve gelişirler.
Peki çocuk gelişimi mezunu biri, "Pedagog Olabiliyor mu?"

Pedagog ünvani alabilmek için lisans eğitimizi rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümden alıp daha sonra cocuk gelişimi ya da okul öncesinden yüksek lisans yapmanız gerekir. Lisans eğitimizde Okul öncesi okuduktan sonra psikoloji yada pdr yüksek lisansı yapsanız bile pedagog ünvanı alamazsınız.


Kimler Pedagog Olabilir?​
Rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümünden mezun olan kişiler pedagog unvanını alır. Üniversitenin 4 yıllık eğitimini tamamladıktan sonra lisansüstü ve doktora eğitimlerini tamamlamaları mesleki açıdan önem taşır. Mezunlar doktorasını tamamladıktan sonra doktor psikolog unvanını almayı hak ederler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber