Babanın Bebek Bezi Değiştirmesi Günah mı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Çok küçük çocukların özel yerleri yoktur. Dört yaşına kadar sürer. Bu yaştan küçük kız ve erkek çocukların vücutlarına bakmak ve dokunmak caizdir. Bu yaştan sonra kendilerine karşı cinsel arzunun hissedilebileceği yaşa kadar sadece cinsel organları mahremiyet olarak kabul edilir ve örtülmesi gerekir. Ancak gerekli hallerde çocukların avret yerlerine bakılması caizdir. Sonra ergenlik çağına kadar, on yaşına kadar sadece ön ve arka organlar ile bunların çevresi ve uylukları avret yeri olarak kabul edilir. Erkek veya kadın, on yaşından sonra çocukların namaz içi ve dışı avret yerleri, büyükler gibi kabul edilir. (İbni Abidin, Raddu'l-Muhtar, Mısır (nd), I, 378)
Şafiilere göre, küçük kızın avret yeri, namaz içinde veya dışında, yaşlı kadınlarla aynı kurallara tabidir. Malikilere göre yedi yaşında erkek çocuğun namazda avret yeri, ön ve arka organları ile uyluk, kasık ve kalçadır. Böyle bir çocuğun, yetişkinlerin yaptığı gibi o kısımları örtmesi menduptur (dini olarak arzu edilir). Namaz kılmakla emrolunan küçük kızın avret yeri, göbek ile diz arasıdır. Ancak o kız çocuğunun ergin kızların yaptığı gibi örtünmesi menduptur. Ve sekiz yaşından küçük çocukların namaz dışında mahrem yeri yoktur. (ez-Zuhayli al-Fiqhu'l-Islami ve Adillatuh, 2. Baskı, Şam 1405/1985, I, 596)
Erkeklerin kız çocuklarının cinsel organlarına, kadınların da erkek çocukların cinsel organlarına bakmaları haram değildir. Ancak bu konularda dikkatli olmaları ve gerekmedikçe bakmamaları tavsiye edilir.
Aynı şey bir baba için kız çocuğunun cinsel organına bakmak açısından da geçerlidir. Ancak bir babanın şehvetleri gelişen kızının cinsel organlarına bakması asla caiz değildir.(Ömer Nasuhi Bilmen, Hukuku İslamiye, II. 93) O yaşa kadar bakması haram değildir.Bu bakımdan babanın kız çocuğunun altını değiştirmesi ve onu çıplakken yıkaması caizdir. Ancak bakmanın caiz olması, temkinli olmaması gerektiği anlamına gelmez. Mümkün olduğunca bakmamak ve dikkatli davranmak daha iyidir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak