Anime ve Manga Arasındaki Farklar?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Japan Craft'ta genellikle manga ve anime arasındaki farkın ne olduğu sorulur . Her ikisi de Japon kültürü ve eğlencesi için eşit derecede önemli olsa da, ikisi aynı şey değildir. Basitçe söylemek gerekirse, manga Japon çizgi romanlarına ve grafik romanlarına verilen terimdir, anime ise Japon animasyonuna verilen addır.

Her ikisi de Batı'da tür olarak kabul edilme eğiliminde olsa da, gerçekte içeriğin nasıl üretildiğinin bir açıklamasıdır. Birçok benzerliği paylaşıyorlar ve her ikisinin de yaratılması , bazen 'Manga'nın vaftiz babası' ve 'Japon Walt Disney' olarak anılan Osamu Tezuka'ya atfedildi .

Hangisinin sizin için daha fazla çay olduğuna karar vermek için önce hem mangayı hem de animeyi gerçekten anlamalısınız.

MANGA NEDİR?
Manga, animasyondan ziyade çizgi romandır. Anime'den farklı olarak, manga genellikle siyah beyaz olarak yayınlanır. Niye ya? Çünkü genellikle haftalık olarak yayınlanır ve renkli olarak basılması çok fazla zaman ve para alır.

Manga'nın yayınlanması genellikle oldukça ucuzdur ve üretmek için yalnızca az sayıda sanatçı gerektirir. Aslında, genellikle hem yazar hem de illüstratör olan mangaka'nın yanı sıra yayın sürecinin diğer rollerini de doldurabilir.

ANİME NEDİR?
Japonya'da anime terimi tüm animasyonları ifade etmek için kullanılır, tıpkı çizgi filmin İngilizce olması gibi. Sadece başka yerlerde anime, yalnızca Japonya'dan gelen animasyonla ilişkilendirilen bir terim haline geldi.

Anime teriminin Japonya'dan değil de animasyona verilip verilmeyeceği konusunda bazı tartışmalar var. Teknik olarak mümkün olsa da, anime, en azından İngilizce dilinde, Japonya ile eş anlamlı hale geldi.

Anime, karakterler için görsel olarak farklı özelliklere sahiptir ve hareketi tasvir etmek için kasıtlı olarak sınırlı bir stil kullanır. Batı'da, animasyonların çoğu çocuklara hikaye anlatmak için kullanılan çizgi filmlerdir, oysa anime genellikle karmaşık hikayeler ve yetişkinlere yönelik temalara sahip karakterler içerir.

MANGA DAHA ORİJİNAL OLABİLİR
Manga, bazıları tarafından animeden daha sanatsal olarak orijinal olarak kabul edilir, kitapların filmlerle aynı olduğu gibi. Bunun nedeni, çoğu mangakanın yalnızca orijinal içerik yazması ve birçoğunun kendi kendini yayınlayarak başlamasıdır. Aslında, kendi kendine yayınlanan eserler veya doujinshi inanılmaz derecede popülerdir. Manganın aksine, birçok anime önceden var olan hikayelere dayanır. Bunun nedeni, mevcut bir çalışmayı uyarlamanın tamamen orijinal bir hikaye oluşturmaktan daha ucuz olmasıdır. Ek olarak, uyarlamaların daha güvenli bir yatırım olduğu varsayılır; orijinal çalışmanın zaten bir takipçisi olacak.

Manga, çalışmaları yayınlamanın animeden çok daha hızlı bir yoludur. Bir manganın tek bir sayısı, tek bir hafta içinde yazılabilir, çizilebilir ve mürekkeplenebilir. Öte yandan, bir anime dizisi genellikle aylarca hazırlık ve her bölümü üretmek için çalışma gerektirir.

HANGİSİ DAHA İYİ: MANGA MI ANİME Mİ?
Söylemek imkansız. Bu kişiye ve hikayeye göre değişir. Anime serisi Dragon Ball Z'yi ortaya çıkaran Black Butler, Attack on Titan ve Dragon Ball dahil olmak üzere birçok manga anime haline geldiğinden ikisi çok yakından bağlantılı olabilir .

İkisi de bir tür olmasa da, Japon çizgi romanları ve animasyonları özellikle ayırt edicidir. Bazı hayranlar mangayı sevecek, bazıları animeyi sevecek. Birçoğu ikisini de sevecek. Kesin olan bir şey var ki, hem manga hem de anime Japonya'daki ve dünyadaki izleyiciler arasında inanılmaz derecede popüler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak