Sevgililer günü için akrostiş şiir

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bir Sevgililer Günü şiirine nasıl başlanır?
Mükemmel bir Sevgililer Günü şiiri için oturun ve aşkı düşünün . Size sevgilinizi hatırlatan kelimeler yazmaya veya hatta resimler çizmeye başlayın. Profesyonel şairler genellikle bu tekniği daha sonra ayette kullanılan kelimeleri ve kavramları yakalamaya başlamak için kullanırlar.

Öğrencilerinizle paylaşmak için hızlı bir Sevgililer Günü şiir dersi planına mı ihtiyacınız var? Onlarla akrostiş şiir yazmayı düşünün. Başlamak için şu adımları izleyin.


Öncelikle öğrencilerinizle birlikte akrostiş şiirlerin biçimini modelleyerek başlamalısınız . Beyaz tahtaya toplu bir akrostiş şiir yazmak için birlikte çalışın. Basitten başlayabilir ve bir öğrenci adı kullanabilirsiniz. Bir sınıf olarak, öğrencilerin örnek için kullandığınız ad hakkında nasıl hissettikleri ile ilişkili kelimeler ve/veya ifadeler üzerinde beyin fırtınası yapın. Örneğin, "Suzan" adını kullandığınızı varsayalım. Öğrenciler tatlı, harika, , vb. gibi kelimeler söyleyebilir.
Öğrencilerinize kendi akrostiş şiirlerini yazabilmeleri için Sevgililer Günü ile ilgili bir kelime listesi verin. Şu kelimeleri düşünün: aşk, Şubat, kalp, arkadaşlar, takdir, çikolata, kırmızı, kahraman ve mutlu. Sevgililer Günü tatilinde bu kelimelerin anlamını ve sevdiklerinize takdirlerini ifade etmenin önemini tartışın.
Ardından, öğrencilerinize akrostiş şiirlerini yazmaları için zaman verin. Gerektiğinde dolaşın ve rehberlik sunun. Öğrencilere sorarlarsa önerilerde bulunduğunuzdan emin olun.
Zamanınız varsa, öğrencilerin şiirlerini resimlemelerine izin verin. Bu proje, özellikle birkaç hafta önceden yaparsanız, Şubat ayı için harika bir bülten tahtası görüntüsü sağlar!

Öğrencilerinizden sevgililer günü hediyesi olarak aile üyelerine akrostiş şiirler vermelerini önerin .

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak