Yeni Varyant Nedeniyle Okullar Kapanacak mı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2021-2022 Eğitim öğretim 6 Eylül tarihinden itibaren, yüz yüze olarak başlamıştı. 
Milli Eğitim Bakanlığı bu dönem için gereken tüm tedbirlerin alınıp, okulların yüz yüze olarak devam edeceğini belirtmişti.
Son zamanlarda ortaya çıkan omicron varyantı nedeniyle, tüm dünya diken üzerinde durmakta. 
Özellikle ülkemizde de yeni varyantın görülmesinin ardından, öğrenciler ve veliler okulların kapanıp tekrar uzaktan eğitime geçip geçmeyeceğini merak ediyor. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Omicron varyantının Türkiye'de de bazı illerde görüldüğünü açıkladı. Peki Okullar kapanacak mı, yüz yüze eğitim biter mi? 2021 2022 Okullar tekrar kapanır mı?
Okullar kapanacak mı, okullar tekrardan kapanır mı sorusuna son günlerde binlerce kişi yanıt arıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2021 - 2022 takvimine göre Yarıyıl tatili 24 Ocak ve 4 Şubat 2022 tarihleri arasında yapılacak. Son çıkan omicron varyantı sebebiyle okulların kapanıp kapanmayacağı gündem olsa da yetkililerden bu konuda açıklama gelmedi. 


OKULLAR KAPANACAK MI, YÜZ YÜZE EĞİTİM BİTER Mİ?

Okulların kapanmasına ilişkin henüz bir açıklama gelmedi. Bakan Koca konuyla ilgili yaptığı önceki açıklamada, "En net şekilde ve kararlı bir tavırla okullarımızın kapanmasının asla gündem olmayacağını bir kez daha ifade ediyoruz. " ifadelerini kullanmıştı.


MEB BAKANI ÖZER'DEN UZAKTAN EĞİTİM AÇIKLAMASI!


Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Öğretmenlerimize uzaktan eğitimde, seçeneklerini zenginleştirmek için 'Öğretmen Bilişim Ağı'nı (ÖBA) kurduk. Bu platformu ilk kez 21 Ocak-7 Şubat 2022 tarihleri arasındaki 2 haftalık tatilde uygulayacağız. Bu tarihler arasında öğretmenlerimizin mesleki gelişim eğitimlerini uzaktan eğitim olarak düzenleyeceğimizin müjdesini de buradan duyurmak isterim" dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak