Yaz Tatili Mayıs Ekim Aylarında mı Olacak?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Son yıllarda yaşana iklim değişikliği nedeniyle, yaz ayı daha erken gelip, daha geç bitmekte.  Küresel ısınma tüm dünyayı tehdit etmeye devam ediyor. Artık yaz mevsimi Mayıs ayı gibi başlayıp, Ekim ayının sonuna kadar devam ediyor.

Yaşanan küresel ısınma nedeniyle bir çok Avrupa ülkesi, okul tatilinin "Haziran-Eylül yerine Mayıs-Ekim aylarına çekmeye hazırlanıyor". Küresel ısınmadan etkilenen Avrupa ülkeleri,  okul tatillerini Mayıs ayının ortasında kapanacak olan okullar, Ekim ayının ortasında açılacak. Dileyen öğrenciler için Eylül ayının ortasından itibaren uzaktan eğitim şeklinde oryantasyon eğitimleri verilecek.

Avrupa ülkeleri yaz tatilini daha erkene çekmeye hazırlanırken, akıllara ülkemizde de bu olay yaşanır mı sorusu gelmektedir.

Ülkemizde bu tip bir uygulama olması yüksek ihtimal. Çünkü ülkemiz de öğrencilerin çoğu zaten, mayıs ayı gibi okula gitmemeye başlıyor. 

Peki ülkemizde Avrupa ülkelerinden esinlenerek, eğitim sisteminde Batıyı örnek almaktadır. Dolayısıyla batıda yaygınlaşan bir sistemin Türkiye’ye gelmesi de an meselesi diyebiliriz.

Özellikle de seçim sonrasında hükümete gelecek olan batı yanlı bir yönetim tatil süresini batıya göre ayarlayabilir.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak