Uzmanlardan Korkutan Uyarı: Korona Hastalarında Aniden Çıkan Bu Rahatsızlığa Dikkat!

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Koornavirüs kabusu maalesef uzun zamandır hayatımızda. Korona virüs salgını her geçen gün artarak ve farklı şekilde karşımıza çıkmaya devam ediyor. Korona hastaları bu kez de farklı semptomlar göstererek karşımıza çıkmaya devam ediyor. Koronayı atlatan kişilerde aniden ortaya çıkan işitme kaybı, vatandaşları tedirgin etmeye başladı. Sivas'da iki hastada görülen belirtiler, endişe yaratmaya başladı

Bu durum, genellikle geçirilmiş çeşitli viral enfeksiyonlar veya kullanılan birtakım ilaçlar buna nedeniyle gelişebilir. Ani işitme kaybı çok nadir görülmesine rağmen, son zamanlarda Covid-19 geçiren hastalarda görülmeye başlanması dikkatleri çekmektedir. Covid-19 geçiren hastalarda tek taraflı veya iki taraflı kulakta ani şekilde dolgunluk, çınlama ve işitmede azalma görülmesi durumunda hemen bir KBB hekimine müracaat edilerek detaylı bir kulak muayenesi yapılmalıdır” dedi.

Dr. Ekinci, klinikte Covid-19 nedeniyle tedavi gören iki hastada ani işitme kaybı görüldüğünü belirterek, “Covid-19 hastalarında ani işitme kaybının nedeni halen net değil ancak Covid-19’un kulağı ve işitme sinirini besleyen damarları tıkaması sonucu oluştuğu düşünülmektedir. Ayrıca işitme sinirinin direkt olarak virüsle enfekte olması da etkili bir rol oynamaktadır.

Covid-19 geçiren iki hastada görüldü! Aniden ortaya çıkan bu belirtiler varsa dikkat Covid-19 hastalarında işitme kaybı daha çok ayakta tedavi gören hastalarda tanı konulmasına rağmen özellikle yoğun bakımda yatan hastalarda daha ciddi problemler nedeniyle işitme kaybı biraz daha göz ardı edilebilmektedir. O nedenle yoğun bakım hastalarında da kulaklarda işitme kaybı olması durumunda derhal bir işitme testi yapılması gerekmektedir. Sivas’ta kliniğimizde Covid-19 nedeniyle tedavi gören iki hastada ani işitme kaybı görülmüştür.

DHA.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak