Üniversiteler Ne Zaman Açılacak? YÖK Başkanı Saraç'tan Flaş Açıklama

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Uzun süredir kapalı olan üniversitelerin ne zaman açılacağı henüz netlik kazanmadı. Pandemi nedeniyle aylardır okullarında uzak evlerinde uzaktan eğitim gören milyonlarca öğrenci, üniversitelerin açılış tarihini merak ediyorlar. 
Üniversitelerin açılış tarihine ilişkin YÖK başkanı Saraç, ikinci dönem sonunda Sağlık Bakanlığıyla alacakları karar doğrultusunda, üniversitelerin açılacağını ve durumun ilerleyen günlerde netlik kazanacağını açıkladı. 

Hürriyet'ten Nuran Çakmakçı ile görüşen Saraç,üniversite öğrencilerinin kendi evlerinde ve farklı yerlerde olmaları , okullar açıldıktan sonra her öğrencinin okulunun olduğu yere gitmesi hareketlilik açısından sıkıntı yaratabilir. Saraç sözlerine şu şekilde devam etti.  "Bu hareketlilik bütün illerimiz için geçerli. Öğrenci yurtları faktörü de dâhil, bu hareketliliğin bir risk oluşturup oluşturmadığını en iyi tahlil edecek yapı Sağlık Bakanlığı'dır. Biz bu çerçevede Bakanlığın görüşlerini ikinci dönem için de ilerleyen süreçte alacağız. Bu görüşe göre üniversitelerimizi yönlendireceğiz. YÖK olarak yükseköğretimi güçlü koordinasyon ama esnek ve çerçeve kararlar ile, üniversitelerimizin birbirinden farklı şartlarını, imkanlarını gözeterek, onlara hareket serbestisi tanıyarak süreçleri yönetiyoruz." diye konuştu.

Hürriyet-Nuran Çakmakçı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak