Son Dakika: Çekirgeler Türkiye'de. Binlerce Çekirge Sürüsü Vatandaşı Korkuttu

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Son günlerde İran'dan gelecek olan çekirge sürüsünün Kütahya'da görülmesiyle birlikte vatandaşlar korku dolu anlar yaşandı. 2020 Uğursuzluklarından biri olarak görülen çekirge istilası, bulundukları yerlerde çok fazla yiyecek yiyerek kıtlık oluşmasını sağlıyor

Son günlerde gündemden düşmeyen çekirgeler hakkında Karabük’ten haber geldi. Karabük’te Ergenekon Mahallesi Nilüfer Caddesi üzerinde nereden geldiği bilinmeyen binlerce çekirge görenleri şaşkınlığa uğrattı. İran’daki çekirgelerin Türkiye’ye gelmiş olabileceği düşüncesiyle paniğe kapılan vatandaşlar yol kenarında gördükleri çok sayıda çekirgeyi hemen belediyeye ihbar ettiler.


 
Çok miktarda yavru çekirge görüldü

Karabük Belediyesi, Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, hemen çekirgelerin görüldüğü olay yerine geldiler. Ekipler çekirgelerin istila ettikleri caddeyi ve yeşil alanları yaptıkları ilaçlama çalışması ile temizlediler. Konuya ilişkin açıklama yapan Karabük Belediyesi Ziraat Mühendisi Kemal Genç, “Çok miktarda yavru çekirgelerin olduğunu gördük. İlaçlama çalışması yaptık. Yaptığımız kontrollerde de çekirgelerin öldüğünü gördük. Çekirgeler normalde tarım zararlısı. Bunlar daha çok tarlalara, buğday ve arpa olan yerlere giderler, beslenmelerini de o şekilde sağlarlar” ifadelerini kullandı.

Genç çekirgelerin sıcakların artması ile birlikte ergin öncesi dönemlerinin görünmeye başlanabileceğini sözlerine ekledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber