Seyyar Kütüphanesiyle Çocuklara Kitap Okumayı Sevdiren Emekli Öğretmen

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Kitap okuma sevgisi maalesef herkeste olan bir şey değildir. Bazı insanlar kitap okumayı çok severken, kimiside kitap okumaktan nefret eder. Bu emekli öğretmenin yaptığı davranış gerçekten alkışlanacak bir hareket. Sırf çocuklara okuma sevgisini kazandırmak adına , seyyar kütüphanesiyle diyar diyar dolaşıyor. 

Antonio La Cava, 42 yıl boyunca öğretmenlik yaptıktan sonra çocuklara okuma sevgisi aşılamak için daha fazla şey yapmaya karar verdi. 2003 yılında ikinci el bir üç tekerlekli araba alarak Bibliomotocarro adını verdiği seyyar bir kütüphane yaratmak için onu modifiye etti. Kütüphanede, La Cava’nın herhangi bir kuruluştan yardım almadan tamamen kendi parasıyla aldığı 700 adet kitap bulunuyor.

Bibliomotocarro o günden beri hep yollarda…

Her hafta güney İtalya’daki Basilicata bölgesindeki köylerde dolaşan Bibliomotocarro’nun gelişini bir org sesi anons ediyor. Çocuklar bu müziği duyduklarında bir sonraki kitaplarını almak için mobil kütüphaneye koşuyorlar. Antonio, çocukların yüzünü güldürmek ve geleceklerine yatırım yapmak için her ay yaklaşık 500 km yol yapıyor.

Emekli öğretmen gerçek bir ilham kaynağı!

Bibliomotocarro’nun internet sitesi için: www.ilbibliomotocarro.com

Eğitimpedia

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber