Şehitlerimizin Acısını Yüreğinizde Hissediyor musunuz?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Yıl 1991 : **Terörün en şiddetli döneminde daha 19 yaşındayken Şırnak, Cizre’de göreve başladım. Şırnak İl Milli Eğitim Müdürüne Ankara'dan yazılan mektubu, torpil yapmasını istemediğim için Şırnak'ta kaldığım 3 günün sonunda, okulum belli olduktan sonra Müdür beye teslim ettim.
**19.03.1992 : **Köylüm, çocukluk arkadaşım (ağabeyim) **Orhan Gök, **Mardin ili Kızıltepe ilçesi Küçükayrık Köyü İlköğretim Okulu öğretmeni olarak görev yaparken PKK terör örgütü tarafından şehit edildi.
**Yıl 1992 : **Çatışmalardan dolayı Cizre’de sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bir hafta evden çıkamadık. Üçüncü gün evde elektrikler kesildi ve tüp bitti. Çiğ patates, çiğ makarna yedik.
**18 Mart 1993: **Şahıs olarak Kaymakamlık izniyle **Vatan ve Kahramanlık Şiirleri **okuma yarışması düzenledim. Yüzlerce kişi okunan şiirleri ayakta alkışladı.
**1993’de Muhtelif Tarihler: **Çıkan olaylarda eşimle birlikte 2 gün banyoda yattığımız oldu. Evimizin içinden sadece bir olayda yüzlerce mermi çekirdeği topladık. Bir gün bile kaçalım gidelim demedik. Vatanın her karış toprağı gibi bu topraklar da bizimdi ve kutsaldı çünkü.
**22 Şubat 1994: **7-8 Öğretmen arkadaşımla birlikte PKK terör örgütünün silahlı saldırısına uğradık. Can kardeşimiz **Balıkesirli Mustafa Boz öğretmeniz yanımızda şehit oldu. **Ahmet Ata öğretmenimiz yaralandı. **Ben sadece bir adımla şehitlik makamını kaçırdım. **Mustafa’mızın 2 aylık hamile 7 aylık eşinin gözyaşları damla damla yüreğimizi yaktı. Arzu Bacımın tören sırasında **“O…. Çocukları” **şeklinde çıkan sözleri kulağımdan 26 yıldır hiç gitmedi.
**22 Şubat 1994: **Biz şehir merkezinde saldırıya uğradığımız gün ilkokul 3. Sınıftan itibaren yatılı okullarda aynı sınıfta okuduğumuz Polis Memuru Zübeyir Çınkır (Andırın) Cizre'de PKK terör örgütü mensuplarınca çıkan silahlı çatışma sonucu **şehit oldu. **Bir günde iki şehit acısını birden yaşadım.
**23 Nisan 1994: **200 öğrenciyle Cizre Meydanı’nda “İstiklal Tablosu” gösterisi yaptım. Binlerce kişi 5 dakikadan daha uzun süre gösteriyi ayakta alkışladı. Meydanda binlerce kişi **“Türk Kürt kardeştir, PKK kalleştir” **sloganları attı. **Bu tablonun fotoğrafı Kaymakamın makam odasına dev bir tablo yapılarak asıldı. Bu olaydan birkaç gün sonra Cizre’de gece yarısı binlerce kişi PKK’ya karşı sokaklara döküldü. Bu, uzun yıllar sonra Cizre’de sokağa ilk defa çıkılan gece olarak tarihe geçti. Barış yürüyüşü adı verilen bu yürüyüşte de yine “Türk Kürt kardeştir, PKK kalleştir” **sloganları atıldı.
1994 Haziran: İskenderun Karahüseyinli Köyüne tayinim çıktı. Merkeze 5 kilometre. Arkası dağ, önü deniz. Rüyalarımda gördüğüm köy. Yaz döneminde eşyalarımızı Cizre’den getirdik. Artık bizim için yeni yepyeni bir hayat başlıyor.
**1994 Eylül: **İlişik kesmek için gittiğimiz Cizre’de Kaymakam Emir Osman Bulgurlu'nun yerine gelen yeni kaymakam Şenol Bozacıoğlu ilişik kesme kağıdımı imzalarken **“Keşke gitmeseydin hocam, devletin sana burada ihtiyacı vardı” **demesi üzerine eşimle konuştum. Eşimin de onayını aldıktan sonra tayinimi iptal ettim ve eşyalarımı getirerek 2 sene daha Cizre’de kaldım. Önü deniz arkası dağ bir köyde öğretmenlik yapma hayalim vardı evet. Ama hiç bir hayal terörden arındırılmış, mutlu insanların yaşadığı, Büyük ve Güçlü bir Türkiye'de yaşamaktan daha önemli değildi.
**22 Nisan 1996: **Okul arkadaşım, kardeşim, abim Nurettin Aslan Kahramanmaraş ili Ekinözü ilçesi Altınyaprak Sarıgül İlkokulu öğretmeni olarak görev yaparken PKK’lı teröristlerce şehit edildi.
**10 Kasım 2015: **Kardeşim, can dostum, komşum **Hilmi Bardakçı **Silopi’de devam eden Hendek Harekatı’nda zırhlı polis aracının geçişi sırasında teröristlerin, daha önce yerleştirdikleri el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu şehit düştü. Yüreğimiz bir defa daha yandı.
...
Peki bütün bunları neden yazdım.
Bu ülkenin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Şehit vermeyenler, şehit acısını yüreğinde duymayanlar, şehit yakınlarıyla birlikte oturup ağlamayanlar bunun farkında olmayabilirler.
Bugün Şehit Öğretmen Neşe Alten'le ilgili paylaşım yaparken o günlere döndüm. **Şehit Öğretmen Neşe Alten'de benim gibi 1972 doğumluydu. **Yani bugün hayatta olsaydı aynı yaşta olacaktık ve o da belki grubumuzda paylaşımlar yapacaktı.
Neşe Alten Diyarbakır'da görev yaparken ben de Cizre'de görev yapıyordum. O ve diğerleri vatana olan borcunu şehit olarak ödediler. Biz ise çok çalışarak, vatana hizmet ederek, suça bulaşmayan, vatan ve millet sevdalısı çocuklar yetiştirerek ödeyeceğiz.
Yazdığımız her yazının, yaptığımız her paylaşımın, attığımız her adımın, öğrencilerimize söylediğimiz her sözün vatana hizmet etmek gibi büyük bir gayesi var.
Görevimizi yaparken, önümüze çıkan zorluklarla mücadele ederken, öğrencilerimizle ilgilenirken hep bunu düşüneceğiz.
Yüreğine vatan ve millet sevdası koyamadığımız, insani değerlerle donatamadığımız her öğrenci büyük bir kayıptır ve bunun şehitlerimize ihanet gibi büyük de bir vebali vardır.
...
Bu vesileyle bugüne kadar vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.
Ali ÇAM
Kahramanmaraş

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak