Seçimde Görevli Olmayan Öğretmenler 1 Nisan'da Okula Gidecek mi?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kaldı. 31 Mart seçimleri yaklaşırken, seçimin ertesi günü 1 Nisan'da okulların tatil edilip edilmeyeceğine dair sorulara yanıtlar aranmakta.
 

Peki 1 Nisan'da okullar tatil mi? 1 Nisan'da seçim görevi olmayan öğretmenler, okula gidecek mi? Seçim görevlisi olmayan öğretmenler, 1 Nisan'da okula gidecek mi?
Dün Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan resmi yazı ile birlikte, seçimde görev alan kamu personellerinin, 1 Nisan'da idari izinli sayılacakları yönünde yapıldı. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, okulların 1 Nisan'da tatil edilip edilmeyeceği yönünde henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

31 Mart seçimlerinden sonraki gün olan 1 Nisan Pazartesi için okulların tatil edilmesi ile ilgili resmî yazı hâlen çıkmadı. Seçimlerde görevli olan kamu personelleri için 1 Nisan’da idari izinli olacakları yönünde yazı çıkmıştı. Ancak okulların tatil olması ile ilgili şu ana kadar resmî bir duyuru yapılmadı. Cuma gününe kadar resmî bir duyuru yapılması lazım. Yoksa 1 Nisan Pazartesi günü okullar açık olacak. Yayınlanan yazıya göre, 1 Nisan tatil değil ve sandık kurullarında görevli olmayan yönetici ve öğretmenlere tatil değildir.

Devletin dili; yazı dilidir. Yazı gelmeden, söylenen söze göre hareket etmek söz konusu olamaz!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak