Ramazan'da Tam Kapanma Olacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Dün bilim Kurulu toplantısının ardından, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında kabine toplantısı gerçekleşti. 
Bilim kurulunda alınan kararlar Bakanlar kuruluna sunuldu. Kabine toplantısında hangi kısıtlamaların alınacağı merak edilmekte. 
Ramazan ayı boyunca alınacak yasak ve kısıtlama kararlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. 
İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı konuşmadan öne çıkan önemli kararlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Ramazan'ın ilk 2 haftasında kısmi kapanma yapılacak. Eğer kısmi kapanma işe yaramazsa, ilerleyen günlerde daha sert yasaklar söz konusu olacak

Hafta sonu yasaklar devam edecek 

Hafta içi akşam saat 19:00'dan, sabah saat 05:00'e kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacak

YENİ TEDBİRLER

İLK 2 HAFTA KISMİ KAPANMA

Hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması uygulaması sürerken, hafta içi sokağa çıkma sınırlamasını saatleri akşam 19.00-sabah 05.00 olarak güncellenmiştir. Şehirlerarası seyahatlere izin verilmeyecektir. 65 yaş üstü ve 18 yaş altının şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanma sınırlamasını yeniden getiriyoruz. Kamuda saat 16.00'da bitecek şekilde dönüşümlü ve esnek mesai yaygınlaştırılacak, hamileler ve kronik hastalığı olanlar ile, 10 yaş altı çocuğu bulunan kadın personel idari izinli sayılacaktır. Şartları uyan özel sektör firmaları da teşvik edilecektir. 8. ve 12. sınıflar ile okul öncesi eğitim kurumları dışındaki tüm kademeler uzaktan eğitimle faaliyetlerini sürdürecektir. Kafe, kıraathane, lokal, çay bahçesi, spor salonu vb. mekanlar faaliyetlerine bayram sonrasına kadar ara verecektir. Lokanta vb. işletmeler ise sadece belirlenen saatlerde paket ve gel-al şeklinde çalışmalarını yürütecektir. Nişan, kına, nikah, genel kurul vb. bütün toplantılar ile kapalı alanlarda yapılan etkinliklerin tamamı bayram sonrasına kadar ertelenmiştir. Konaklama tesisleriyle evlerde toplu fitar vb. organizasyonlar gerçekleştirilemeyecektir. Konu ile ilgili ayrıntılar İçişleri Bakanlığı genelgesiyle duyurulacak, yarın akşam saatiyle başlayacaktır." 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak