Ramazanda , Kuaförler, Spor Salonları, AVM'ler , Düğün ve Taziyeler Yasaklanacak

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Ramazanda , Kuaförler, Spor Salonları, AVM'ler , Düğün ve Taziyeler Yasaklanacak
Son zamanlarda yaşanan vaka artışları nedeniyle, Ramazan ayında çok önemli yasak kararları alınacağı düşünülmekte.
Pazartesi günü toplanacak olan Bilim Kurulu üyeleri, Ramazan ayı için tam kapanmayı masaya yatıracak.
Alınan son duyumlara göre, Ramazan ayında 21 günlük tam kapanma yapılacak. Ramazan ayı boyunca, yüz yüze eğitim ertelenecek, kuaför, spor salonları, asker uğurlaması, düğün , taziye gibi kalabalık ortam oluşturacak her şey , tam kapanma ile kapanacaklar.
 

Babacan yazısında, “Hükümette kapalı kapılar ardında yapılan değerlendirmelerde, turizm sezonu açılmadan önce vakaların kontrol altına alınması gerektiği belirtiliyor. Bunun için, ramazanda ‘kapatma’ yapılarak, mayıs ayının ikinci yarısına daha 'az vaka ve kontrollü pandemiyle' girmenin doğru olacağını, böylece turizm tanıtım kampanyalarının daha iyi yönetileceğini söyleyenler olduğunu biliyoruz. 'Mart başında erken açıldık. Kademeli normalleşmeye nisan ayında başlamalıydık' diyen hocaların sözlerinin dinlenmemesinin faturasının ödendiğini ifade edenler de var. Bu arada, 'tam kapanma' ile 'kapatma' arasında ciddi fark olduğu anlatılıyor. Uzmanlar, Türkiye’nin pandemi sürecinde tam kapanma uygulamadığını, bunun üretim ve dağıtım zincirinin de durması anlamına geldiğini belirtiyorlar. Türkiye’nin en riskli dönemlerde uyguladığı kararlara sadece 'kapatma' deniliyor. Bu da, bundan altı ay önce yayınlanan genelgelere yeniden dönülmesi anlamına geliyor. Yani lokantaların, kafelerin kapatılması, belki kuaför ve spor salonlarına yasak gelmesi, 65 yaş ve 20 yaş için yeni kurallar ve saat uygulamasının yapılması, düğün, taziye, asker uğurlama gibi konularda sınırlama getirilmesi. Bunun biraz gevşetilmiş halini marttan önce yaşıyorduk zaten. Şimdi kulislerde hükümetin, ramazan boyunca 'kapatmaya' daha yakın olduğu söyleniyor.” ifadesini kullandı.

Yarın toplanacak olan Bilim Kurulunun konusu, ramazan ayı boyunca tam kapanma olması olacak. Bilim kurulu toplantısında alınacak kararlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak olan, Bakanlar kuruluna sunulacak. 

Hürriyet- Nuray Babacan

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak