Prof. Dr. Ercüment Ovalı'nın Duyurduğu "Dornaz Alfa" İlacı Hakkında Bilim Kurulundan Açıklama Geldi

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Prof. Dr. Ercüment Ovalı 'ın Bu sabah sosyal medya üzerinden yaptığı Dornaz Alfa adlı ilacın corona virüsünde etkili olduğu açıklamasının ardından, bilim kurulundan bu konuda açıklama geldi. 

Bu sabah tüm Türkiye'de gündeme oturan Prof. Dr. Ercüment Ovalı 'nın sözlerinin ardından bilim kurulu  Dornaz Alfa adlı ilaç hakkında açıklama yaptı.

BİLİM KURULU ÜYESİNDEN DORNAZ ALFA AÇIKLAMASI
Haber Global'de Senem Toluay Ilgaz'ın Dornaz Alfa ilacıyla ilgili sorularını yanıtlayan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap yaptığı açıklamalarında ilacın şu ana kadar Türkiye'de hiç kullanılmadığını, başka ülkelerde de klinik çalışma amacıyla çok küçük hasta gruplarında kullanıldığını ifade etti.


 
Bununla birlikte Alpay Azap açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı:
"Çok olağanüstü günlerden geçiyoruz. Hastalık hızlı bir şekilde yayılıyor ve herkes elinden gelenin en fazlasını yapmaya çalışıyor. Bunun heyecanı ile bilimsel akış şemalarının dışına çıkarak açıklamalarla karşılaşıyoruz. Ben bunu araştırmacıların heyecanına ve hastalığın çok yayılıyor olmasına bağlıyorum.

"KANITLANMIŞ BİR İLACIMIZ YOK"
Bu tür heyecanlı açıklamalar insanlarda gereksiz ve bilimsel zemini olmayan güven ve umut duydusuna sebep oluyor. Daha sonra hayal kırıklığı ve umutsuzluk gelişebilir diye endişelerim var benim kişisel olarak. O yüzden bunları çok dikkatli bir şekilde değerlendirmek lazım. Çok sayıda çalışmalar var ama hala tedavide etkili olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış bir ilacımız yok.

Tedavi için kullanıma girme olasılığı var demek doğru olur. Pek çok ilaç için de bu durum söz konusu. Bizim için bir ilacın hastalık tedavisinde kullanılabilir olması için karşılaştırmalı, kontrollü çalışmalara ihtiyaç var. Ancak o zaman bunun fazladan bir katkısı olduğunu söyleyebilirsiniz. Hastalar üzerinde denenmesi gerekiyor."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Senem 4 yıl önce

Bu adam okadar negatif okadar terski ugursuzun ağzından birkerede ıyi birşey çıkmadı olmaz olsun senin gibi bilim uyesi

Nazilli Haber

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak