Önce Okullar Açılıp, En Son Okullar Kapatılmalıdır

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Önce Okullar Açılıp, En Son Okullar Kapatılmalıdır
Salgın nedeniyle neredeyse 2 senedir okullar kapalı olarak devam etmekte. Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala, vaka sayılarındaki yükselen artış, okulların tekrar yüz yüze başlamasına engel olma ihtimali var.
Uzmanlar kaybedecek 1 senenin daha olmadığını ve ilk başta açılacak olan yerlerin okullar olması gerektiğini savunmakta.
Salgın süresinde ilk açılacak yer okul olmalı, son kapatılacak yer yine okul olmalı.
Prof. Dr. Yavuz, okulların açılışına ilişkin açıklamalarda bulunurken, ülke olarak esas önceliğimizin okulları uzun süre açık tutmak olması gerektiğini savundu. 
İşte Prof. Dr. Yavuz'erin okulların açık tutulmasına ilişkin yaptığı o açıklama

"Bizim esas önceliğimiz okullar olmalı şu an, okulları açmak için elimizden ne geliyorsa yapmamız gerekiyor. Bu çocukların bir gün daha eğitimden uzak kalacak durumu kalmadı her anlamda. Bunun için de yazdan itibaren hazırlık yapmak gerekiyor. Çocuklarda da aşı yapılabilir, belli yaş gruplarına inebilir. Çünkü ruhsat aldı çocuklarda da belirli yaş gruplarında birincisi o olabilir. İkincisi okullarda test yapmak, hızlı testlerle. Test dışında okulda alt yapının iyileştirilmesi, havalandırma sistemlerinin nasıl olacağının belirlenmesi. Bir kısıtlamadan sonra ilk açılması gereken şey okullar olmalı son kapanması gereken şey okullar olmalı. Bizde maalesef böyle olamadı, bir eleştiri olarak kendimize yapmamız gerekiyor. Biz de genellikle ilk okullar kapatıldı en son okullar açıldı gibi oldu. Önümüzdeki süreçte bunu böyle yapmamamız gerekir. Önce okullar açılması en son okullar kapanmalı"

DHA

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak