Okulların Açılışıyla İlgili Flaş Açıklama

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bilim Kurulu Üyesi Yamanel okulların açılışıyla ilgili açıklamada bulundu. Mart ayından beridir kapalı olan okullar, 31 Ağustos tarihinde açılmaya hazırlanıyor. 
Corona salgının halen devam etmesi ve ilerleyen dönemlerde vaka sayısında artışlar yaşanması bekleniyor. 
Özellikle bahar ayında yaşanacak olan mevsimsel gripler, corona virüsüyle beraber artış göstermesi bekleniyor. 
Salgının halen kontrol altına alınmaması ve bu durumda okulların açılışı milyonlarca veliyi tedirgin ediyor.


Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi (GATA) Yoğun Bakım ve İç Hastalıkları Uzmanı ve Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Yamanel, tatil beldelerinde oluşan kalabalığın, okulların açılıp açılmayacağına nasıl etki yapacağını değerlendirdi.

Prof. Dr. Yamanel, sürecin çok dinamik olduğunu belirterek, “Vaka sayıları gün gün takip ediliyor. Vaka sayıları artış gösterirse okulların açılmasıyla ilgili de yeni kararlar alınabilir. Vaka sayıları tatil beldelerinden gelen insanların bulaştırmasıyla artarsa eğer yeni kararlar alınabilir” dedi.

‘CORONA VİRÜSÜ MEVSİMSEL GRİP İLE KARIŞACAK’

Prof. Dr. Yamanel, sonbaharda görülen mevsimsel grip ile corona virüsünün karıştırılabileceğini belirterek, şunları söyledi:
“Corona grip benzeri bir tablo yapıyor. Bu nedenle tabi ki de mevsimsel grip ile karışacak. Bunun karışmaması için mümkün olduğu kadar grip aşısının olunması gerekir.

Corona virüsü ile mevsimsel gribi birbirinden çok önemli ayıran şeyler yok. Ama coronanın yaptığı enfeksiyonda özellikle tat ve koku almada bozukluk meydana geliyor. Bu gripte de meydana geliyor ama corona virüsü enfeksiyonlarında daha fazla oluyor. Corona virüsü ciddi enfeksiyon yapabilen ve hızla ilerleyen bir hastalık. Kendilerinde grip benzeri bulgular olan insanların müracaat edip bir hekim tarafından değerlendirilmeleri gerekir.” (DHA)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak