Okullarda Çalışan Diğer Gruplarda Aşıda Öncelik İstiyor

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Okullarda Çalışan Diğer Gruplarda Aşıda Öncelik İstiyor Ancak, Öğretmenlerin Dahi 80 Binine Aşı Yapılabildi. Okullar yüz yüze eğitime başladı ama öğretmenlerin aşılanması çok yavaş şekilde işliyor. Uzmanlar bu durumun bir an önce hızlanması gerektiğinin altını çiziyor.
Öğretmenlerin aşı çalışmalarında yaşanan aksaklıklar nedeniyle, şu ana kadar milyonlarca öğretmenden sadece 80 bini aşılanabildi. Aşının bir an önce yapılması ve koruyuculuğunun sağlanması gerekmekte. Diğer taraftan okullarda çalışan diğer kantinciler, servisçiler de aşıda öncelik istiyor. Uzmanlar öğretmenlerin dahi aşılanmadığı dönemde , diğer okul çalışanlarının aşılanması ve aşının koruyuculuğunun sağlanması içinde bulunduğumuz şartlarda zor göründüğünü dile getiriyor.
Aşılanma başlayıp bitse dahi, aşının koruması ’45 günde koruma başlıyor’ . Öğretmenler şimdiden aşılanmaya başlasa bile, "45 Günlük süre var". Nisanda, mayısta aşı olduğunda zaten bağışıklık kazanana kadar okullar kapanmış olacak. Bir anlamı kalmayacak.” Yani öğretmenlerin aşılanmasında çok geç kalındı. Bu aşılama işi çok daha önce yapılıp bitmeliydi

Ozan Ömer KADÜKER  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak