Okullarda Acilen Alınması Gereken Tedbirler?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Sayın Bakan Mahmut Özer Bey belli ki bazı yașanan olumsuzlukların tam farkında değil ya da yeni yeni farkına varıyor ve umarım gereken tedbirleri de acil bir șekilde alacaktır. Almalıdır!
Bu Tedbirler Nelerdir? Öncelik Sırasına Göre!
1-Geçen 2 yıllık pandemi döneminin öğrenciler üzerinde bıraktığı hasarları onarmak için kendini iki aylık yaz tatilinde zihinsel ve bedensel olarak hazırlamaya çalıșan 1 milyon 200 bin öğretmenin acilen bu sınav sitresinden arındırılması gerekir! Zira okulun ilk iki ayında doğal olarak ekonomik kaygılarla izin-rapor alıp uzmanlık sınavına çalıșmayı planlayan öğretmenlerimiz vardır!
2-Söz konusu bu sınavın acilen iptal edildiği duyrulmalı ve son yıllarda așırı fiyat artıșları karșısında alım gücü iyice düșen ve gelir olarak ta yoksulluk sınırının bile altında en düșük memur mașı alan devlet memuru konumuna gerileyen öğretmenlerin 10 yılını tamamlayan her öğretmenin  uzmanlık ve 20 yılını tamamlayan her öğretmenin de bașöğretmenlik haklarından sınavsız yararlanacağı bakanlığımız tarafından açıklanarak öğretmenlerimizin yașamakta oldukları yoğun ekonomik kaygılardan bir nebze olsun kurtulmaları sağlanmalıdır!
3-Belki uygulamadaki bu 180 ve 240 saatlik eğitim videolarının izlenmesi șartı ile de olsa bu uzmanlık ve bașöğretmenliğik hakları 10 ve 20 yıllık öğretmenlere sınavsız tanınmalıdır. Zira bir çok öğretmenimiz șu ana kadar bu videoların belli bir bölümünü izlemiș ve izlemeye de devam edecektir. Hem bu durum sınav kaygısından arındırıldığında bu son derece faydalı konu içeriklerine sahip video görüntü ve sunumları  zevkli ve verimli bir hale gelebilir.
4 - Önümüzdeki 2022/2023 öğretim yılından itibaren öba üzerinden bu içerik eğitimleri her ay en az bir konu bașlığındaki programı her öğretmen inceleyip bu konudalarda raporlar hazırlanır ve yıl sonuna kadar bu konuların tamamı her uzman ya da bașöğretmen  tarafından incelenmiș ve raporları olușturulmuș olur.
5-Yukardaki acil konularanın çözümü ile birlikte bunlara ek olarak öğretmenlerin her eğitim-öğretim yılı eylül ayında aldıkları eğitim ödeneği de acilen güncellenerek gerçekten öğretmenin ișine yarayacak en az 5 bin tl seviyesine getirilmelidir. Bu 5 bin tl șu anki ödenen miktara çok görünsede gerçekte bir telefon iyi bir tablet parası bile değildir.
6-Son yıllarda en büyük gelir kaybına maruz kalan öğretmenlerimizin gelirlerinden kesilen haksız verginin de kesilmesinin dudurulması sağlanmalı ve zaten yoksulluk sınırının bile altında olan gelirinin daha da düșmesi önlenmelidir.
7-Daha bir çok çözülmesi gereken sorun olduğu bir gerçek ancak șu an en önemli gördüklerimi 'aciliyet' önceliğine göre kendimce sıraladım. Bu sıranın aciliyetinin değișmeyeceğine ancak hemen bunların ardından unuttuğum ya da buraya yazmadıklarım illaki vardır. Sizin de bunlara ek olarak çok acil çözüme kavușmasını istediğiniz sorunlar vardır lütfen katkıda bulunun.
Not:Sosyal medyada bu güne kadar emek sarfedip öğretmen camiamız hakkında hayati konular hakkında gündem olușturan bütün arkadașlara sonsuz teșekkürler!
#Sınaviptal 
Saygılarımla.

Cafer Ersöz

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak