Okullar Yüz Yüze Devam Edecek mi?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer okulların yüz yüze eğitime devam etme konusu hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Özer açıklamalarında sadece A planları olduğunu ifade ederek yüz yüze eğitimde kararlı olduklarını söyledi.

OKULLAR KAPANACAK MI?
Yüz yüze eğitimin geleceği merak edilirken Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklamalarda bulundu. Bakan Özer Posta Gazetesine önemli açıklamalarda bulunarak okulların açık kalıp kalmayacağına ilişkin son durumu değerlendirdi. Vaka sayıları ile alınan önlemlere değinen Bakan Özer’in konuşmasının detaylarını okuyucularımızla paylaşıyoruz.

SADECE A PLANI VAR
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer okullarda uygulanması planlanan sisteme ilişkin çok net ifadeler kullanırken okulların yüz yüze eğitime devam etmesi için kararlı olduklarını B ve C planlarının olmadığını sadece A planı olduğunu ifade etti.
ALINAN TEDBİRLER
Milli Eğitim Bakanı Özer kış döneminde okullarda alınacak önlemler hakkında da konuştu. Okulların temizliği, öğrenci ve öğretmenlerin tedbirlere uyması ve diğer alanlarda bilgi veren Özer, planlamaları madde madde açıkladı.

Konu ile ilgili olarak Bakan Özer açıklamalarında “Şimdi kış geliyor. Koşullar değişecek. Biz de ona göre yeni önlemleri devreye alıp yüz yüze eğitime devam edeceğiz. Esas olan okulların açık kalması.” ifadelerine yer verdi.

Bakan Özer öğretmenlerde aşı oranlarını açıkladı. 1. doz yaptıranların oranını yüzde 93 olarak duyuran Bakan Özer 2. dozda oranın yüzde 86 olduğunu açıkladı. Yüzde 5’lik grubun da hastalık atlatmış olması nedeniyle antikorlu aktaran Bakan Özer aşısız olanların da haftada iki gün test yaptırdığını söyledi.

Kaynak: Posta

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak