Okullar Nisan'da Açılacak İddiası

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!


 
Milyonlarca öğretmen ve öğrenci 22 Ocak Cuma günü itibariyle 3 haftalık yarıyıl tatiline girdi. MEB daha önce yaptığı açıklamada, yarıyıl tatilinden sonra okulların 15 Şubat günü tekrar yüz yüze başlayacağı yönünde idi. Ancak aşıların ülkemize geç gelmesinden dolayı, öğretmenlerin aşılanmalarına henüz başlanmadı. Son zamanlarda yaşanan vaka artışları nedeniyle, okulların 15 Şubatta değil, 15 Mart'ta açılacağı yönünde söylentiler varken, bugün alınan bilgilere göre, okulların yüz yüze eğitime başlaması Nisan ayını bulacak.  
 
Şimdi vatandaşların aklına takılan soru, okullar ne zaman hangi ayda açılacak? Okullarda yüz yüze eğitime geçilecek mi? Mart ayının ortalarında yaklaşık 1 milyon öğretmene aşı uygulaması yapılmamış veya tamamlanmamış olacaktır. Öte yandan aşının etkililiğini zaman gösterecek olup, mutasyona uğramış virüsün olası olumsuz etkileri de hala bilinmemektedir.
Bu durum topyekün olarak değerlendirildiğinde okulların nisan ayından önce yüz yüze eğitime açılmasının mümkün gözükmediği ve aşılama, mutant virüs etkisi vb. durumlar ile 2020-2021 eğitim öğretim yılının 2. yarıyılının yüz yüze eğitime hiç açılmama ihtimali de uzak bir ihtimal değildir.

Bu açıklamadan anlaşılacağı üzere, 2020-2021 eğitim öğretim yılı bu sene okullar hiç açılmadan bitebilir. Durumun önümüzdeki günlerde netlik kazanacağı ve yetkili ağızlardan açıklama yapılacağı düşünülmekte

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak