Okul Müdürünün Vefa Destek Gruplarında Görev Yaparken Hayatını Kaybetmesi Üzerine Yeni Bir Öneri Geldi

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Okul Müdürünün Vefa Destek Gruplarında Görev Yaparken Hayatını Kaybetmesi Üzerine Yeni Bir Öneri Geldi. Corona virüsle savaştığımız şu günlerde vefa destek gruplarında yer alan ve bu yüzden korona virüse yakalanarak hayatını kaybeden vatandaşlarımızın şehit sayılması talebi gündeme geldi

İçişleri Bakanlığınca, 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı bulunan vatandaşların evlerinden dışarı çıkmalarının yasaklanması sonrasında, temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere, il ve ilçelerde faaliyete geçen Vefa Sosyal Destek Grubu koordinasyonunda faaliyetlerine kesintisiz devam ediyor.

Öncelikli risk grubundaki vatandaşların; 112, 155 ve 156 çağrı merkezlerine yaptıkları bütün başvurular, ilçelerdeki Vefa İletişim Merkezlerine yönlendiriliyor.

Kaymakamların koordinasyonunda oluşturulan, İlçe Vefa Sosyal Destek Grubunda görevli polis, jandarma, zabıta, AFAD, Kızılay ve gönüllü sivil toplum kuruluş çalışanları tarafından vatandaşların talep ve ihtiyaçları ivedilikle karşılanıyor.

Devletin vatandaşına sunduğu hizmetleri yerine getirebilmek için uygulamaya Koyduğu Vefa Sosyal destek gurubu uygulamasında görev alan kamu personeli, 81 ilimizde tüm ilçe ve beldelerde görevlerini eksiksiz yerine getiriyorlar.


Görevlerini yerine getirirken de kovit 19 virüsüne yakalanma riski ile karşı karşıya kalmaktadırlar.

Vefa destek grupların da görev yaparken kovitk 19 virüsüne yakalanıp maalesef hayatını kaybedenler de oluyor, buna bir örnek olarak İstanbul ,Küçükçekmece Mustafa Pars Ortaokulu Müdürü Cemil Mutlu’yu gösterebiliriz,Cemil Mutlu Küçükçekmece Kaymakamlığı bünyesinde bulunan Vefa destek grubunda görev yaparken yakalandığı kovit 19 virüsü sebebiyle hayatını kaybetti.

Devletin kendisine tevdi ettiği görevi yerine getirirken hayatını kaybeden Vefa destek grupların da görev yapan personelinin Şehit sayılması gerekmektedir Devletimiz bu güç ve kudrete sahiptir.

Bu da küresel ölçekli bir savaş ,bu savaşta ailelerini hiçe sayarak kapı kapı dolaşıp vatandaşın ihtiyaçlarını karşılamak için cansiperane bir şekilde görev yapan ve bu görev esnasında yakalandığı bu illetten kurtulamayarak hayatını kaybeden personelin ailelerinin mağduriyetinin giderilmesi gerekmektedir.

Görevi başında hayatını kaybeden Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerine ve sağlık çalışanlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz .

Kaynak: http://kamudanajans.com/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak