Öğretmenlerin Önlük Giymesi Zorunlu mu Tutulacak? Bakan Tekin'den Flaş Açıklama

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı son genelgede, 2023-2024 eğitim öğretim yılında öğretmenlerin okullarda önlük giymesinin teşvik edileceği maddesi yer almakta idi. Önlük giyilmesinin teşvik edileceği açıklamalarının ardından öğretmenler, önlük giymenin zorunlu mu, yoksa isteğe bağlı mı olacağına dair sorulara yanıtlar aramakta.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gölbaşı Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen "2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık ve Değerlendirme Toplantısı"na Bakan Yardımcıları Celile Eren Ökten, Kemal Şamlıoğlu, Nazif Yılmaz, Ömer Faruk Yelkenci, genel müdürler ve 81 ilin millî eğitim müdürü buluştu.
Toplantıda gündeme dair önemli açıklamalar yapan Tekin, öğretmenlerin önlük giymesine ilişkinde açıklamada bulundu.
İşte Bakan Yusuf Tekin'in, yaptığı o açıklamalar!

Öğrencilerin sağlıklı ortamlarda yetişmesi için bir nebze olsun dijital ortamlardan arınması adına mümkün olduğunca okul bahçelerinde geleneksel oyunların yapılabileceğine işaret eden Bakan Tekin,  "Okullarımızda çocuklarımızın kısa da olsa fiziksel aktiviteyle güne başlamalarını önemsiyoruz. Kuşkusuz çocuklarımızı terletecek ve güne yorgun başlatacak şeyler de istemiyoruz." dedi.
 
Bakan Tekin, "Öğretmen Odası Buluşmaları"nda öğretmenlerin önlük giymelerinin teşvik edilmesi konusunun gündeme geldiğini kaydederek "Nihayetinde hem öğrencilerimizin hem velilerimizin hem de en azından öğretmenlerimizin büyük çoğunluğunun talebi doğrultusunda böyle bir uygulama başlatıyoruz. Bu konuda bir zorunluluk yok, teşvik ediyoruz." diye konuştu. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak