Öğretmenler Hak Ettikleri Hakları Bu Sayede Alabilecekler

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer dün akşam katıldığı NTV canlı yayınında, gündeme dair çok önemli açıklamalarda bulundu.
Bugün itibariyle okullar ikinci dönem için tekrar açıldı. Özellikle son zamanlarda artış gösteren vaka sayıları nedeniyle, veliler ve öğrenciler okulların tekrar uzaktan geçmesi için sosyal medyada seslerini duyurmaya çalışmaktalar. 
Bakan Özer okulların kapanmasına ilişkin yaptığı açıklamada, okulların kapatılmasının söz konusu olmadığını, bu konuda özellikle öğretmenlere büyük görev düştüğünü belirtti. Yani bu sene için okulların kapatılması hayal oldu diyebiliriz.
Bakan Özer özellikle öğretmenlik meslek kanuna ilişkin yaptığı açıklamalarda, meslek kanunun gereksiz yere eleştirildiğini belirtti ve öğretmenlik meslek kanununa ilişkin şu detayları paylaştı.

Daha önce sınav kaldırılsın diye bir talep oldu. Biz öğretmenlerimizin becerilerini sürekli gelişktirmek, lisansüstü eğitime teşvik etmek istiyoruz. Bunun için biz uzman öğretmenlikte, 10 yılı tamamlamış öğretmenlerimize en az 180 saatlik bir eğitim öngörüyoruz. Ardından bir sınavı yapılacak. Ancak, öğretmen yüksek lisansını tamamlamışsa, uzman öğretmenlik sınavında, doktorasını tamamlamışsa baş öğretmenlik sınavından muaf tutulacak.

Daha önce tartışmalar oldu. Başöğretmen sadece Mustafa Kemal Atatürk'ün ünvanıdır, diye. Zaten kullanılmıyor. Şu anda bu seviyede 88 öğretmen var.

Dolayısıyla bu öğretmenlerin birbirini rekabet halinde görecekleri bir mekanizma değil. Öğretmenlerimiz kendilerini geliştirdikçe haklarını elde edecekleri bir uygulama.

Kişisel gelişimine yatırım yapan öğretmenlerimiz sistemden dışarı çıkmayacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak