Öğretmenler Dikkat! Zoom Uygulamasında Güvenlik Açığı.

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

 ZOOM, uzaktan eğitim için gerekli, bununla birlikte evden çalışanların da video konferans yapması için oldukça yararlı bir uygulama olarak içinde bulunduğumuz bu günlerde sıkça kullanılan bir uygulama olarak hayatımıza dahil oldu

Zoom adlı uygulama bu kadar çok rağbet gördüğü için akıllara ister istemez zoom adlı uygulama ne kadar güvenli sorusunu getiriyor

Koronavirüs salgını nedeniyle birçok şirket Zoom uygulamasını kullanarak işlerini yürütmeye başladı. Ancak Zoom uygulaması son günlerde güvenlik açığı ile gündeme geliyor. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen toplantılara izinsiz girme eylemi olan Zoombombing kullanıcıları endişelendirdi.

Güvenlik konusunda önlemleri arttırdığını belirten Zoom yetkililerinin aldıkları önlemlere rağmen halen güvenlik açıklarının devam ettiği ortaya çıktı.

Zoom uygulaması güvenlik açığı Zoom uygulaması, birçok şirketin yanı sıra bazı devletlerinde kabine toplantılarında kullandıkları bir uygulama.

Güvenlik açığının gündeme gelmesinden sonra İngiltere hükümeti bu uygulanmayı kullanmayı bıraktı. Uygulamada her toplantı için 9-11 basamak arasında bir parola yaratılıyor.

Toplantıya bu parola ile giriş yapılıyor. Ancak geçen hafta yaşanan Zoombombing saldırıları şifrelemenin yetersiz olduğunu gösterdi. Apple firmasıda geçen yıl Zoom uygulaması üzerinden iMac bilgisayarların kameralarına yapılan saldırılar üzerine, uygulamayı bilgisayarlardan kaldırmıştı.  Daha öncede uygulamanın verilerini Facebook ile paylaştığı bilgisi ortaya çıkmıştı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak