ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi, 2. Maarif Kongresi kapsamında yapılan çalıştaylarını  tamamlıyor. 2021 yılının Ocak ayından bu yana sekiz çalıştay düzenleyen Türk Eğitim-Sen, son iki çalıştayını da eş zamanlı olarak gerçekleştiriyor.
Sendikamız, 28-30 Mayıs tarihleri arasında 2023’e Doğru Türkiye’de “Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi” ve “Türkiye’de Öğretim Programları (Müfredat)” Çalıştaylarını düzenliyor.
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Kocakaplan ile alanında uzman akademisyenlerimizin katıldığı çalıştayların ortak açılış oturumu çevirim içi olarak yapıldı. Programda Gazi Üniversitesi EPAM Başkanı Prof. Dr. Bülent Aksoy Türkiye’de Öğretim Programları Çalıştayı’nın, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Güçlü Şekercioğlu da Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Çalıştayı’nın açılış tebliğini sundu. Programın açılışı sendikamızın resmi facebook sayfası ile youtube kanalından canlı olarak yayınlandı. 
Açılış konuşmasını yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, çalıştayların Türk eğitim sistemine ve ülkemize hayırlı olmasını temenni etti. 2. Maarif Kongresi kapsamında düzenlenen çalıştaylara bugüne kadar hiçbir karşılık beklemeden, gönüllük bilinciyle toplam 453 bilim insanının, eğitimcinin katkı verdiğini bildiren Geylan, tüm katılımcılara şükranlarını sundu. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’e de katılımlarından dolayı teşekkür eden Geylan, “Sayın Aygün, değerli bir bilim insanı olmasının yanı sıra çok ehil bir yöneticidir. Nitekim yürütmekte olduğu ÖSYM Başkanlığı süresince de bunu ispat etmiştir. Türkiye’nin en güvenilir kurumlarının başında gelen ÖSYM’nin imajı Fetö etkisi olduğu yıllarda ortaya çıkan sınav skandallarıyla maalesef çok yıpranmıştı. Ancak bu son süreçte Sayın Halis Aygün ve ekibi, hızlı ve gayretli çalışmalarıyla, zedelenen imajın düzeltilmesine katkı sağladı. Şahsım adına kendisine, ekibine ve tüm ÖSYM çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum” dedi.
2. Maarif Kongresi tamamlandığında bilim insanlarının verdiği katkıların ortaya çıkacağını ve hazırlanacak raporların on yıllarca Türk milli eğitimine yönelik yapılan çalışmalarda referans kaynağı olacağını bildiren Geylan, “1. Maarif Kongresi, üzerinden 100 yıl geçmesine rağmen hala önemli bir referans noktasıdır. Bu kongreye katılan seçkin eğitimciler bugün de minnetle yad edilmektedir. Dolayısıyla inanıyorum ki, 2. Maarif Kongresi’ne katılacak bütün eğitim çalışanları ve bilim insanları da on yıllarca şükranla anılacaktır.
2. Maarif Kongresi süreci tamamlandığında erken çocukluk eğitiminden, yükseköğretime, yaygın eğitimden yurtdışındaki vatandaşların eğitimine kadar eğitimin hemen her kademesinde Türkiye sevdalısı bilim insanları ve eğitimcilerin katkılarıyla bir iddia ortaya konulacaktır. Bu nedenle Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi olarak bu bizi çok heyecanlandıran bir projedir.” diye konuştu.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak