Neredeyse Tüm Dünyanın Kabusu Olan Corona Virüsü Kabusu Bu 16 Ülkede Görülmedi. İşte O Ülkeler

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Çin'de başlayıp hızla tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgını dünya üzerinde sadece 16 ülkede görülmedi. Son aylardaki en önemli gündem olan ve bir çok Avrupa ülkesinde 10 binlerce can alan virüs salgınında sadece 16 ülekenin etkilenemdiği görülüyor

Çin’de ortaya çıkarak tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs, 2020 yılına şimdiden damgasını vurdu. Öyle ki şu anda, dünyanın en önemli gündemi olan virüs, 350 binden fazla insana bulaştı. Dünya üzerinde hiç virüs vakası görülmeyen sadece 16 ülke bulunuyor.

ABD’deki Johns Hopkins Üniversitesi tarafından dünyayı sarsan yeni tip koronavirüs salgınına ilişkin bilgilerin yer aldığı haritaya göre, dünya genelinde 372.563 kişide virüs tespit edildi. 24 Mart 2020 itibariyle, virüsten hayatını kaybeden kişi sayısı ise, 16.381 olarak kaydedildi.


VİRÜSÜN HİÇ GÖRÜLMEDİĞİ 16 ÜLKE
Ancak, şu ana kadar virüsün görülmediği 16 ülke bulunuyor. Bu 16 ülke arasında Türkmenistan’da yer alıyor. Adı geçen ülkeler şu şekilde:

Botsvana
Burundi
Gine – Bissau
Güney Sudan
Komorlar Birliği
Kuzey Kore
Lesotho
Libya
Malavi
Mali
Myanmar
São Tomé ve Príncipe
Sierra Leone
Tacikistan
Türkmenistan
Yemen

TÜRKİYE’DE SON DURUM NE?
Türkiye’de ise, 24 Mart 2020 itibariyle, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan rakamlara göre, son 24 saatte 293 yeni koronavirüs vakası görüldü ve 7 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Bu verilere göre, toplamda Türkiye’de yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı 37’ye yükseldi. Toplam vaka sayısı ise 1529 olarak belirtildi.

VİRÜSÜ DÜNYAYA BULAŞTIRAN ÇİN’İN TÜRKİYE’DEKİ ODAKLARI BOŞ DURMADI!
Koronavirüsün kaynağı olan ve bütün dünyaya yayılmasına sebep olan Çin, suçunu örtmek ve tepkileri azaltmak için yalan bilgilerle propagandaya başvuruyor. Üstelik bunu yaparken Türkiye’nin iç siyasetinde tartışma konusu açmaya yelteniyor. Çin rejiminin Türkiye’de bulunan ideolojik işbirlikçileri ve Türk medyasında adeta Çin ajanı gibi hareket eden bazı odaklar, hazırladıkları yalan haberle Çin’in ülkemize koronavirüs tanı kiti gönderdiği ve bunlarının parasının da Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı yardımların karşılığı olarak ödendiğini öne sürdü.

Çin Komünist Partisi ile Mustafa Kemal Atatürk’ü yan yana getirme gafletinde bulunan bu yalan haberde hiçbir kaynağa yer verilmedi. Ne Çin’in resmi kaynaklarında, ne de Türkiye’nin her hangi bir kurumundan böyle bir konuya dair açıklama bulunmuyor. Tarihi gerçekler kullanılarak, konu saptırılıp, Çin propagandası haline getiriliyor.

Kırım Haber Ajansı - QHA

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak